MKB Toekomstplan 2030

MKB-first – Hans Biesheuvel – BNR Zakendoen

Vrijdag 1 juni 2018, MKB-first – Hansbiesheuvel bij BNR Zakendoen

Vandaag was Hans Biesheuvel namens ONL bij BNR Zakendoen te horen. Het onderwerp van de uitzending was het MKB Toekomstplan 2030, dat 31 mei tijdens de Nationale Ondernemersdag 2018 gepresenteerd en overhandigd is aan Staatssecretaris mw. Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

“Het MKB profiteert veel te weinig van het regeerakkoord. Veel mooie woorden zijn te horen, maar die moeten wel worden omgezet in daden. Het is tijd om te investeren in het MKB. De basis van het economisch beleid moet het MKB worden. We moeten eerst naar het MKB kijken en dan pas naar de grote multinationals. Het MKB zorgt voor de meeste banen. Daarbij komt 95% van de innovaties van het MKB en als we het hebben over maatschappelijke uitdagingen, is het MKB het cruciaalst,” vertelde Hans Biesheuvel tijdens de uitzending. 

“Het gaat al veel beter met het MKB sinds, na de crisis. Maar toch blijven een heleboel bedrijven nog achter. Het ziet er allemaal positief uit maar als we onder de ‘motorkap’ kijken is dat wel anders. We hebben al een Kabinet Rutte I en II gehad, en de lasten voor het MKB zijn fors verhoogd in die afgelopen jaren. Kabinet Rutte III heeft de kans om deze lasten te verminderen. Maar nog steeds wordt er meer gekeken naar de groot bedrijven, de multinationals. Dit hebben we wederom gezien aan de afschaffing van de dividendbelasting.”

Ondernemers zijn toe aan een stabiel, niet te ingewikkeld belasting stelsel met zekerheid. Helder beleid en toekomst is nodig. Het is fijn voor ondernemers om een beetje vooruit te kijken, zodat zij weten hoeveel ruimte er is om, bijvoorbeeld, te investeren. Het MKB Toekomstplan 2030 biedt hier duidelijkheid en concrete maatregelen. 

Klik om de uitzending terug te luisteren.