MKB Toekomstplan 2030

MKB-first – Hans Biesheuvel – NPO Radio 1

Vrijdag 1 juni 2018, MKB-first – Hand Biesheuvel op NPO Radio 1

Op 1 juni was Hans Biesheuvel namens ONL te gast bij NPO Radio 1, om onder andere, te praten over het MKB Toekomstplan 2030. Het MKB Toekomstplan is 31 mei, tijdens de Nationale Ondernemersdag 2018, overhandigd door ONL en haar partners aan Staatssecretaris mw. Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. 

MKB-first, dat is waar ons MKB Toekomstplan 2030 voor pleit. Het MKB is nodig voor maatschappelijke veranderingen, zoals de energie transitie, vergrijzing en innovatie. Veel grote bedrijven krimpen ook. Er zijn momenteel veel meer MKB bedrijven in Nederland dan multinationals. Het MKB zorgt dan ook voor de meeste werkgelegenheid.  

“Tijdens Kabinet Rutte I en II zijn de lasten voor MKB’ers flink verhoogd. Kabinet Rutte III heeft ook nu geen rekening gehouden met het MKB. De multinationals hebben het voordeel gekregen door de afschaffing van de dividendbelasting. Wat mij betreft is dit de laatste keer geweest dat er zoiets gebeurd. De lastenverlichting is tot nu toe naar de multinationals gegaan. Er moet nu een serieus budget komen om te investeren in het MKB. Meer kansen en mogelijkheden tot financiering en groei voor het MKB moeten ontwikkeld worden. Dit is onder andere waar het MKB Toekomstplan 2030 voor staat,” vertelde Hans Biesheuvel tijdens de uitzending.

Klik om de uitzending terug te luisteren.