Wil jij als ondernemer, bestuurder of brancheorganisatie altijd op de hoogte zijn van relevante politieke ontwikkelingen in Den Haag? Dat is met de slimme politieke monitoring van ONL nu eenvoudiger dan ooit. Wij monitoren de onderwerpen die voor jouw organisatie van belang zijn en geven je dagelijks, wekelijks of maandelijks een update, inclusief duiding en context. Zo ben je steeds goed geïnformeerd over actuele ontwikkelingen maar kost het je geen tijd om die te zoeken.

Innovatief en datagedreven

Speciaal voor ONL heeft Polpo haar innovatieve, datagedreven politieke monitoringsysteem doorontwikkeld, zodat het ons van real-time updates in een relevante context voorziet. Zo creëren we slim overzicht in de enorme stroom aan informatie uit politiek Den Haag en vinden we precies de informatie die we willen. Zodat we snel kunnen anticiperen op politieke ontwikkelingen. En daar kun jij als ondernemer nu van meeprofiteren.

Artificial intelligence

Door steeds snellere online stromen en een groeiend aantal bronnen is een overload aan politieke informatie ontstaan. Handmatig alle bronnen doorzoeken is tijdrovend en dus duur. Maar de artificial intelligence van de Polpo-monitor maakt het mogelijk om snel de juiste informatie te vinden en samen te voegen. Als jonge tech start-up presenteerde Polpo in 2018 de enige monitoringtool die er middels AI wél in slaagt om waardevolle geautomatiseerde politieke updates op te stellen.

Waarom ONL monitoring?

Het monitoringsysteem van ONL en Polpo creëert meerwaarde voor ondernemers op verschillende vlakken:

 • Uitsluitend relevante bronnen
  Het monitoringsysteem filtert data uit verschillende informatiestromen. Niet alleen belangrijke informatie en agenda’s uit de Tweede Kamer, Eerste kamer en ministeries worden geraadpleegd, ook de stukken van politieke partijen en stakeholderbronnen zoals adviezen van planbureaus of toezichthouders.
 • Unieke inzichten door AI data-analyse
  Door de toepassing van kunstmatige intelligentie biedt ONL monitoring veel meer dan een overzicht van documenten op basis van zoekwoorden. Het monitoringsysteem identificeert de belangrijkste onderwerpen en stakeholders rondom een onderwerp en signaleert vroegtijdig trends en standpunten. Dit resulteert in unieke politieke inzichten en maakt snel duidelijk welke organisaties van grote invloed zijn op de ontwikkeling van een onderwerp.
 • Waardevolle context
  Alle ruis wordt door het monitoringsysteem gefilterd middels contextherkenning. Hierdoor worden irrelevante documenten buiten beschouwing gelaten en krijg je alleen de resultaten die waardevol zijn voor jouw organisatie. Welke personen en organisaties zijn actief op dit thema? Neemt de aandacht voor een onderwerp toe af of juist af? Wanneer staat dit punt op de politieke agenda? Wat wordt er in de commissievergadering besproken?
 • Gepersonaliseerde updates
  ONL ontzorgt je met dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse politieke updates, met duiding van de resultaten en advies op maat. En heb je vragen over onze analyse of over het advies, dan licht een van onze beleidsmedewerkers dit graag persoonlijk toe.

Hoe werkt ONL monitoring?

 • Stap 1 – We onderzoeken samen welke onderwerpen voor jouw organisatie interessant zijn, koppelen hier context en slimme trefwoorden aan en bepalen welke bronnen relevant zijn.
 • Stap 2 – Het team van ONL monitort, signaleert en categoriseert de relevante politieke informatie en stelt waar nodig de zoekfuncties bij. Ook plaatsen onze beleidsmedewerkers de berichten in een bredere relevante context.
 • Stap 3 – Dagelijks, wekelijks of maandelijks sturen we je een digitale update met daarin alle politieke informatie die voor jou relevant is én onze analyse en advies naar aanleiding van de politieke ontwikkelingen.
 • Stap 4 – Heb je na het lezen van de update meer informatie of duiding nodig, dan denken wij met je mee. Jij gebruikt de update om jouw stakeholders, bestuur of medewerkers te informeren over relevante actuele ontwikkelingen.

Abonnement op maat

Heb jij interesse in politieke monitoring door ONL? Aan de hand van jouw wensen doen we je graag een voorstel voor een abonnement op maat. Wil je er liever eerst meer over weten? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Den Haag voor een gratis demo. Je kunt daarvoor een afspraak maken met Frederique, via info@onl.nl of bel 070-364 3474.