NieuwsONL in de media

Mooie Prinsjesdagplannen, en nu? – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Samen met mijn compagnon heb ik dinsdag naar de Troonrede en de presentatie van de Miljoenennota geluisterd. De stimulerende maatregelen, investeringen en fondsen voor ondernemers vlogen ons om de oren. Het is duidelijk dat dit kabinet ons als ondernemers zo goed mogelijk wil ondersteunen, maar waar moeten wij nu op letten? Al die fondsen, tegemoetkomingen en investeringen komen vast niet vanzelf naar ons toe?

De plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde, zijn zeker positief voor ondernemers. Maar ze zijn niet meteen ook allemaal van kracht. In de week na Prinsjesdag bespreekt de Tweede Kamer de Miljoenennota en de rijksbegroting tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Dan wordt duidelijk of de plannen worden uitgevoerd of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Uiterlijk 1 januari 2021 moeten zowel de Eerste als de Tweede Kamer akkoord zijn met de rijksbegroting. En dan worden de goedgekeurde voorstellen in wetsvoorstellen gegoten.

Als ondernemersorganisatie zetten wij ons de komende periode in voor aanpassingen in de plannen, zodat deze zo goed mogelijk uitpakken voor ondernemers. Het Nationaal Groeifonds kan bijvoorbeeld wel wat meer mkb en ondernemerschap gebruiken. En we pleiten ook voor langdurige aandacht voor ondernemerschap, niet alleen nu tijdens de coronacrisis. Want anders beklijven de voorgenomen investeringen niet.

Via de website onl.nl blijf je als ondernemer steeds op de hoogte van de ontwikkelingen en beschikbare regelingen. Een ander handig hulpmiddel is de app ‘Nieuwe wetten’ van de Rijksoverheid.