Columns & Opiniestukken

Mooie Woorden – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Donderdag 8 maart 2018

Mooie Woorden 

Ondernemerschap is de sleutel voor veel maatschappelijke uitdagingen. Ook in gemeenten. Logisch dat ondernemers populair zijn tijdens de verkiezingscampagnes. Helaas worden de ondernemers na de verkiezingen vaak snel weer vergeten. Het blijft te veel bij mooie woorden, daden blijven uit.

Gemeenten krijgen steeds meer taken op hun bordje. Uitdagingen op het gebied van zorg, werk en inkomen moeten worden opgelost. Ondernemers kunnen hier een grote rol in spelen. Overheden moeten ze dan wel behandelen als partner en niet als geldkraan.

Slimme lokale overheden stimuleren ondernemerschap en innovatie. Enerzijds door te zorgen voor veiligheid, bereikbaarheid en een schone omgeving. Anderzijds door knellende regels weg te nemen, op tijd de rekeningen te betalen en niet zelf voor ondernemer te spelen.

Met de juiste randvoorwaarden kunnen ondernemers de maatschappelijke problemen oplossen. Tegelijkertijd zorgen ze voor meer banen, winkels, horeca en andere faciliteiten in gemeenten. Meer dan genoeg redenen om na de verkiezingen de handen ineen te slaan. Mijn advies: praat mét en niet over ondernemers. Gemeenten neem het initiatief en ga het gesprek aan.