Schaduwkabinet

• Nederlands Elftal

woensdag 9 juli 2014
Column door Benno Leeser – Schaduwminister van Familiebedrijven
Ook verschenen bij De Telegraaf MijnBedrijf

Nederlands Elftal

Een spannende periode waarin de verrichtingen van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Brazilië uiteraard de overhand hebben. Wat een geweldige prestatie van ‘ons’ team en hoe groot is de spin-off! Overal waar je je begeeft zie je oranje en is men op een positieve manier gespannen voor de volgende wedstrijd. Ik denk dat dit ook een enorme boost geeft aan de economie, de cafe’s zitten vol en iedereen geeft toch net iets makkelijker geld uit. Net zoals het broodje kroket in het stadion na een gewonnen wedstrijd altijd net iets lekkerder smaakt dan na een nederlaag.

Ondertussen is het zomerreces begonnen, echter niet voor ons ondernemers want wij dienen er volop tegenaan te gaan en vooral nu de kansen te pakken die er volop liggen. Afgelopen vrijdag tijdens de Tax Freedom Day lunch hield onze premier een bijzonder goede speech in dit kader. Met name het MKB is de groep die moet zorgen voor nieuwe arbeidsplaatsen. Minder regelgeving zoals reeds vaak gezegd en vooral gebruik maken van de uitdagingen. Een stuk positivisme (het glas is uiteindelijk half vol), moet ons terug brengen op de kaart en levert ook weer de zo benodigde werkgelegenheid op. Service met een glimlach is datgene waarmee wij ons kunnen onderscheiden en het Nederlands elftal is het beste bewijs dat het essentieel is om het groepsbelang te laten prevaleren. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de verkoop maar zoals ik altijd zeg en niet vaak genoeg kan doen: ook het toilet dient schoon te zijn.

Het kabinet dient deze positieve flow op te pakken en zo hopen we de crisis echt achter ons te laten. Begin september komen wij met onze begroting en wij vertrouwen erop dat het kabinet deze lijn voortzet op Prinsjesdag.