OndernemerspanelPoll

Nemen ondernemers zomervakantie?

De afgelopen maanden waren pittig en intensief voor de meeste ondernemers. Een ontspannen zomervakantie is voor velen broodnodig. Maar hebben ondernemers daar dit jaar tijd en geld voor? ONL vroeg het aan bijna 200 ondernemers.

46% van de ondervraagden neemt wel een vakantie in de komende maanden, 42% geeft aan geen vakantie te nemen en 13% weet het nog niet. Van de ondernemers die deze zomer op vakantie gaan, viert het grootste deel vakantie in eigen land. De belangrijkste redenen om niet op vakantie te gaan:

  • Ik heb minder werk, dus ook minder geld te besteden
  • Veel onzekerheid, daarom blijf ik beschikbaar voor mijn bedrijf
  • Na maanden weinig werk trekt het nu aan, dus ik werk deze zomer door

Zomerzorgen

Dat de zomervakantieperiode voor ondernemers zorgen met zich meebrengt, blijkt onder andere uit deze reactie van een respondent:

“Naast dat ik mijn bedrijf draaiende houd, is het om financiële redenen voor mij nu niet verstandig om vakantie te nemen. Mijn personeel gaat wel op vakantie, zelfs naar het buitenland. Gezien de lokale lockdowns in Italië en Spanje lijkt het mij niet verstandig of verantwoord om daarnaar toe te gaan. Wat als mijn werknemers nu besmet van vakantie terugkomen? Ben ik dan verplicht om hun salaris door te betalen? Draai ik dan als werkgever voor extra kosten op omdat iemand kiest voor een vakantie in een risicogebied?”

Daarover zegt de Rijksoverheid: “Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’. Voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Wie toch terugkomt uit een oranje of rood land, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. Als uw werknemers naar landen met een oranje of rood reisadvies op vakantie gaan, is het hun eigen verantwoordelijkheid om op tijd terug te zijn om de volledige quarantaine af te maken voordat ze weer aan het werk gaan. U doet er verstandig aan uw werknemers hier op te wijzen, zodat ze na de vakantie niet voor verrassingen komen te staan.

Als het vakantieland van uw werknemer voor vertrek op oranje of rood stond, dan geldt het advies om bij terugkomst 14 dagen quarantaine aan te houden. Als uw werknemer niet thuis kan werken, hoeft u geen loon door te betalen. Is de kleurcode van het vakantieland tijdens het verblijf van uw werknemer gewijzigd van groen of geel naar oranje of rood? Dan moet u het loon van uw werknemer doorbetalen, ook als de werknemer niet kan thuiswerken.”