Schaduwkabinet

• Oei, u krijgt levenslang!

Maandag 28 juli 2014
Column van Dennis Wiersma – Schaduwminister van Onderwijs & Jongeren
Ook verschenen op De Telegraaf MijnBedrijf

Levenslang leren, klinkt dat eng of juist leuk? Een onderzoek dat vorige week werd gepresenteerd liet zien dat ruim de helft van werkenden in de afgelopen twee jaar een cursus of training heeft gevolgd. Gemiddeld werd er 21 uur besteed aan bijscholing. Is het glas nu half vol of half leeg? En nu we toch bezig zijn: waarom is het maar de helft?

Uit de cijfers van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) blijkt dat er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is. Als zorgpunt komt naar boven dat met name de kloof in scholingsdeelname tussen aan de ene kant laagopgeleiden en aan de andere kant tussen middelbaar en hoogopgeleiden tussen 2004 en 2013 is toegenomen. Zorgelijk, omdat dit kan betekenen dat laagopgeleiden een groter risico lopen op het niet mee kunnen met veranderingen in hun werk. Terwijl het juist voor deze groep al moeilijk genoeg is om werk te vinden of aan de slag te blijven. Kortom, tijd dat scholen, de overheid en het bedrijfsleven gezamenlijk in actie komen om bijscholing naar een hoger plan te tillen.

Het blijven ontwikkelen tijdens je werkzame leven speelt een essentiële rol in het up to date houden van je kennisniveau. En niet onbelangrijk, voor het up to date houden van je kansen op de arbeidsmarkt. De baan voor het leven met na afloop slingers en een gouden horloge sterft langzaam toch echt uit. En dat is nog niet alles. Het ROA noemt als belangrijke noodzaak ook de steeds snellere technologische en organisatorische vernieuwingen van productieprocessen in vrijwel alle bedrijfssectoren. En daarbij natuurlijk de verlenging van de arbeidsloopbaan vanwege de noodzaak om in een vergrijzende samenleving op latere leeftijd met pensioen te kunnen gaan.

Over een kleine twee maanden is het prinsjesdag. Wat zou het mooi zijn als dit thema een hoofdpunt is in de troonrede. Wat zou het mooi zijn als het kabinet de komende jaren zich tot doel stelt om op dit specifieke punt met het onderwijsveld en het georganiseerde bedrijfsleven tot een actieplan te komen. En wat zou het toch mooi zijn als we in het volgende ROA onderzoek over vier jaar zien dat gewoon 100% van de werkenden in de afgelopen twee jaar een cursus of training heeft gevolgd.