Nieuws

Ondernemend Nederland Woest over voorstelde DGA-taks – ONL bij BNR Nieuwsradio

20 september 2018, Den Haag

Hans Biesheuvel was vanochtend namens ONL te gast bij BNR Nieuwsradio, hij sprak over de voorgestelde DGA-taks.

Ondernemend Nederland Woest over voorstelde DGA-taks

DGA’s die meer dan 5 ton bij hun eigen BV lenen worden daar zwaarder over belast. MKB-Nederland is er niet over te spreken, voorzitter Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers is woest. “Wat mij ook enorm stoort is dat het niet in de stukken stond, ik werd er echt door overvallen.”

Volgens Biesheuvel is dit de ware aard van dit kabinet: “we gaan vol voor de multinationals en gebruiken de Nederlandse dga als melkkoe. We zagen het met de Box 2-verhoging, met de BTW-verhoging, allemaal op het bordje van de MKB-er geknald, en nu dit er bovenop. Ik vind dat de grens bereikt is.” Is dit om de rekening van de dividendbelasting te compenseren? “Ik heb geen enkele andere verklaring gezien.”

Volgens Biesheuvel zat het voorstel verstopt in de bijlage van de Miljoenennota: “het stond in geen enkel stuk, in geen enkele brief van de minister van Financiën. Het voelt aan als onverhoedse aanval. Het is een slecht signaal”. Biesheuvel is niet van plan “om het MKB als de melkkoe van dit kabinet te laten fungeren”. “Ik ga er vol tegenaan om dit tegen te houden”. Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet niets in het plan.

Lees hier het oorspronkelijke artikel.

Luister hier de uitzending terug.