Nieuws

Ondernemer van de Week – Dennis Hadderingh

Deze week publiceren we het ondernemersverhaal van Dennis Hadderingh, een van de gezichten achter dotXS Groep.

  1. Waarom ben je je bedrijf gestart?

Het ondernemen zit in mijn bloed. Mijn opa had een succesvolle slagerij vanuit het niets opgebouwd en was een echte middenstander. Tijdens mijn middelbare school had ik al de drang om voor mezelf aan de slag te gaan. En toen ik als gedetacheerde werknemer er van overtuigt was het zelf beter te kunnen, heb ik die stap ook gezet.

  1. Wat is volgens jou het grote voordeel van ondernemerschap?

Mijn eigen koers kunnen bepalen, niet binnen de door anderen aangelegde grenzen te moeten acteren. Kortom de vrijheid die ik nu heb, is voor mij het grootste voordeel.

  1. In welk gat in de markt spring je met je bedrijf?

Niet in de markt, maar in de lucht. Wij zijn al jaren bezig met oplossingen in de Cloud. En eindelijk zijn de grootste angsten hierover weg en is het steeds meer geaccepteerd. Wij zijn dus letterlijk én figuurlijk, in de wolken.

  1. Wat is het grootste obstakel dat je als ondernemer hebt overwonnen?

Dit klinkt misschien heel erg cliché, maar het grootste obstakel wat ik nog steeds overwin is mijzelf. De ambities met de realiteit laten matchen en het delegeren van verantwoordelijkheden zijn niet voor mij niet altijd even gemakkelijk.

  1. Wat is het grootste succes dat je met je bedrijf hebt behaald?

Wij hebben in 2013 samen met een klant een nieuw product ontwikkeld. Dit was een grote gok waar veel investeringen qua tijd en geld in zijn gaan zitten. In 2014 hebben we daar de eerste orders op mogen binnen halen. Daarnaast hebben we ook met de andere bedrijven nog 20%+ omzet groei weten te bewerkstelligen.

  1. Wat is jouw gouden tip aan je mede-ondernemers?

Zoek naar de juiste partners! Zowel als leveranciers, klanten, medewerkers en/of medeondernemers. Zelf zou ik niet zo ver zijn gekomen zonder de samenwerking die ik heb met mijn compagnon Mark!