Nieuws

Ondernemer van de Week – Marthijn van Oostveen

Deze week publiceren wet het ondernemersverhaal van Marthijn van Oostveen. Met zijn bedrijf TVkabels.nl is hij een prijsvechter in de elektronicabranche. Lees het verhaal van ONL’s ‘Ondernemers van de Week’!

1. Waarom ben je je bedrijf gestart?
Ik ervaarde gigantisch hoge prijzen op elektronica accessoires in de retailwereld (fysieke winkels.) Nadat ik zelf werkzaam ben geweest in een elektronicawinkel wist ik dat dit goedkoper kon. Naast de dure prijzen in de fysieke winkel miste ik ook productkennis bij het personeel. Ik heb mijn productkennis en de goedkope prijzen gebruikt om mijn webwinkel TVkabels.nl te starten. Dit bleek al gauw een succes.
2. Wat is volgens jou het grote voordeel van ondernemerschap?
Je eigen koers bepalen is voor mij het grootste voordeel van het ondernemerschap. Ik vind het belangrijk om zelf te bepalen welke strategie ik hanteer voor mijn onderneming. Door mezelf te ontwikkelen in mijn bedrijf zie ik wat het beste werkt voor mijn klanten en weet ik hier dan ook op in te spelen. Daarnaast is de vrijheid die ik in mijn
werkzaamheden heb ook een bijkomend voordeel.
3. In welk gat in de markt spring je met je bedrijf?
Klanten zitten vaak met complexe vraagstukken omtrent het aansluiten van bijvoorbeeld een laptop op een TV. Zij hebben vaak geen idee welke kabel ervoor nodig is. Klanten kunnen bij mij terecht met deze complexe vraagstukken. Ik weet ze altijd te voorzien van een passende oplossing met daarbij een eerlijke prijs. Klanten waarderen mijn advies en weten de weg terug te vinden ook voor overige vragen omtrent elektronica accessoires.
4. Wat is het grootste obstakel dat je als ondernemer hebt overwonnen?
Om te leren doorzetten wanneer het even niet zo loopt zoals je eigen zou willen. Ik denk dat elke ondernemer wel te maken heeft met ups en downs net zoals in het echte leven. Het is dan van belang dat voor jezelf in je achterhoofd houdt dat je altijd moet doorzetten. Niet denken in problemen, maar in oplossingen.
5. Wat is het grootste succes dat je met je bedrijf hebt behaald?
Ik ben trots op het feit dat ik al meer dan 10.000 klanten in mijn webwinkel heb mogen verwelkomen. Dit is toch een mijlpaal voor mij. En daarbij heb ik mijn bedrijf nog steeds elk jaar met zo’n 25% zien groeien.
6.Wat is jouw gouden tip aan je medeondernemers?
Doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten! Ook als het even minder gaat. Juist door een positieve mindset komen er altijd wel oplossingen of mensen op jouw pad die je verder kun nen helpen. En een goed netwerk vind ik daarbij erg belangrijk. Ik heb zelf een netwerkgroep opgericht voor jonge ondernemers (The Nevue Group). Wij helpen elkaar bij problemen en bij vraagstukken waar we zelf niet uitkomen.