Nieuws

Ondernemer van de Week – Martijn van der Veen

Deze week publiceren we het ondernemersverhaal van Martijn van der Veen. Als de drijvende kracht achter Procis is hij deze week de ONL ‘Ondernemer van de Week’!

1. Waarom ben je je bedrijf gestart?

Procis ontstond uit de overtuiging dat organisaties veel beter en slimmer met de privacy van hun klanten om kunnen gaan dan ze nu doen. Bedrijven willen wel, maar expertise en goede tooling die voor privacy nodig is, mist. Dat wilde ik veranderen en ik besloot de tooling en diensten zelf te ontwikkelen en in de markt te zetten.

2. Wat is volgens jou het grote voordeel van ondernemerschap?

Ondernemerschap draait om actief handelen. Er is een direct verband tussen wat je doet en de impact op je bedrijf. Dat stimuleert om voortdurend na te denken over verbeteringen en nieuwe diensten. Nu Procis nog klein is hebben we nauwelijks interne bureaucratie of overleggen. Als we willen inspelen op een nieuwe ontwikkeling dan kan aan het eind van de week een prototype klaar zijn. Dat tempo vind ik fantastisch.

3. In welk gat in de markt spring je met je bedrijf?

Met ons aanbod nemen we zorgen over privacy uit handen. Voor bedrijven is de vraag simpel: ‘loop ik geen risico’s met privacy, ook niet als mijn bedrijf, mijn ICT of de wetgeving verandert?’. Je wilt niet dat privacy een terugkerend zorgpunt is. Met onze diensten wordt privacybeheer onderdeel van de normale P&C cyclus. Eenvoudiger kan niet en het verlaagt kosten enorm.

4. Wat is het grootste obstakel dat je als ondernemer hebt overwonnen?

Wat ik tegenkwam waren typische start-up obstakels. Bijvoorbeeld leveranciers die pas met je willen praten als je al een klant hebt, opdrachtgevers die tig referenties willen hebben. Op dit moment is ons grootste obstakel de juiste mensen vinden zodat we verder kunnen groeien.

5. Wat is het grootste succes dat je met je bedrijf hebt behaald?

Procis bestaat nu drie jaar, het is te vroeg om al achterom te kijken. Afgelopen jaar haalden we een paar grote klanten binnen, dat zegt mij dat we op de goede weg zitten.

6. Wat is jouw gouden tip aan je mede-ondernemers?

Als start-up bleef ik regelmatig ‘hangen’ omdat ik mijn doelen niet scherp kon opschrijven. Mijn tip is, blijf dan niet zitten denken, dat brengt je niet verder. Stel doelen voor een korte termijn, ga aan de slag en kijk terug of dat een goede weg is en pas je plannen aan. Zo ontwikkel je snel en flexibel.