Nieuws

Ondernemer van de week – Saskia Kleewein

Ondernemersverhaal van Saskia Kleewein, projectmanager en adviseur criminaliteitspreventie en veilig ondernemen

  1. Waarom ben je je bedrijf gestart?

Als ik met zelfstandig ondernemers sprak, dacht ik altijd: dat wil ik ook! Zelf bepalen wat je doet, hoe je het doet, verantwoordelijkheid nemen, dat leek me wel wat. Eind 2012 kreeg ik mijn eerste klant in zicht: een stichting die de beveiliging van een aantal bedrijventerreinen in mijn regio coördineert zocht een voorzitter. Ik zag kansen en had het vertrouwen dat als ik één klant had, de rest ook wel zou komen. Toen heb ik mijn baan opgezegd.

  1. Wat is volgens jou het grote voordeel van ondernemerschap?

De vrijheid om je eigen keuzes te maken, zonder dat je daarvoor verantwoording hoeft af te leggen of toestemming hoeft te vragen. Zaken als: welke opleiding wil ik gaan doen en naar welke bijeenkomsten ga ik? Zo ben ik afgelopen jaar met de Hbo-opleiding Integrale Veiligheid begonnen, iets dat ik al heel lang graag wilde.

  1. In welk gat in de markt spring je met je bedrijf?

Tijdelijke personeelsbehoefte bij organisaties die projecten op het gebied van criminaliteitspreventie of veilig ondernemen willen gaan uitvoeren. Ik ben een expert op mijn vakgebied, de bestrijding van winkelcriminaliteit, ben flexibel inzetbaar en heb een groot netwerk. Daar plukken mijn klanten de vruchten van.

  1. Wat is het grootste obstakel dat je als ondernemer hebt overwonnen?

Over mijn eigen twijfels en onzekerheden heenstappen en durven! Op mensen afstappen, potentiële opdrachtgevers bellen, mijn prijs neerleggen in een offerte, het klinkt allemaal heel simpel en voor de hand liggend, maar toen ik dat echt ging doen vond ik dat best eng. Er zijn boeken vol geschreven over succesvol ondernemen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf van die rugleuning afsleurt en erop afgaat.

  1. Wat is het grootste succes dat je met je bedrijf hebt behaald?

Ik ben er trots op dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Detailhandel Nederland bij mijn opdrachtgevers horen. Voor het CCV heb ik door heel Nederland twintig informatieavonden over het voorkomen van gewapende overvallen georganiseerd. Voor Detailhandel Nederland werk ik aan het terugdringen van het aantal winkeldiefstallen.

  1. Wat is jouw gouden tip aan je medeondernemers?

Doe waar je goed in bent en besteed de overige zaken uit aan collega-ondernemers! Administratie, website, daarvoor heb ik heel goede mensen in mijn netwerk gevonden zodat ik mijn tijd kan besteden aan waar ík goed in ben. En zoek bondgenoten! Er zijn talloze netwerken, open coffees en andere gelegenheden om collega-ondernemers te ontmoeten. Zo heb ik een kleine groep gelijkgestemde zelfstandigen gevonden waar ik zaken mee deel, advies aan kan vragen en kan geven. Je bent niet alleen!

Dankzij mijn ONL-lidmaatschap was ik vorig jaar aanwezig bij de opnamen van De Ondernemersclub bij The Hague Security Delta (HSD). Dit heeft ertoe geleid dat ik sinds 1 februari netwerkpartner en huurder van een flexplek bij HSD ben geworden. Ik heb het daar enorm naar mijn zin en heb in korte tijd al veel leuke en interessante mensen leren kennen.

 

Logo_KO