OndernemerspanelPoll

Ondernemers voorzichtig optimistisch over economisch herstel

De afgelopen dagen verschenen er steeds meer positieve berichten in de media over een stijgende lijn in de Nederlandse economie. Gaat de economische crisis in ons land misschien toch meevallen? Niemand weet het zeker. Daarom vroeg ONL haar ondernemerspanel: wat verwacht jij van de komende periode? En wat zijn jouw bedrijfsmatige plannen? De belangrijkste conclusies:

Ondernemers zijn voorzichtig optimistisch over de komende periode. Het percentage ondernemers dat een faillissement verwacht is flink gedaald, van 25% in maart naar nu 12%. Een derde van de ondervraagden geeft aan nog dit jaar te willen investeren en een kwart verwacht dit jaar nog nieuw personeel aan te nemen.

Met name in de branches Industrie en Informatie/Communicatie zijn de verwachtingen positief. Daarnaast staat een negatievere verwachting in de branches Bouwnijverheid en Financiële instellingen.

De cijfers op een rij:

Wat is er met deze resultaten gebeurd?

Resultaten van deze peiling heeft De Telegraaf verwerkt in dit artikel. De conclusie ‘ondernemers zijn optimistischer, maar schade van coronacrisis is nog groot’ is gebaseerd op het ONL onderzoek waarin ondernemers voorzichtig optimistisch naar de toekomst kijken, in combinatie met cijfers van ABN Amro, waaruit blijkt dat herstel van de economie nog lang zal duren.

Jouw mening is belangrijk!

Wil jij ook jouw mening geven over actuele ondernemersthema’s? Download dan de ONL Ondernemers app en praat mee!