Persberichten

Ondernemersorganisatie ONL zegt Nee tegen de BTW-verhoging – Persbericht

Ondernemersorganisatie ONL zegt Nee tegen de BTW-verhoging

Persbericht ONL voor Ondernemers – 14 september 2018

Ondernemersorganisatie ONL pleit in een open brief aan Mark Rutte ervoor om het lage Btw-tarief niet te verhogen van 6 naar 9%. Ondernemers zeggen hiermee duidelijk “nee” tegen de Btw-verhoging. Het verhogen van het lage Btw-tarief gaat ten koste van de omzet en marge van heel veel MKB-ondernemers. ONL is van mening dat deze verhoging haaks staat op de belofte om de lasten voor het MKB te verlichten en roept de premier op de verhoging niet door te voeren.

“De onvrede bij het MKB is groot. Iedereen krijgt een lastenverlichting behalve ondernemers, die mogen de rekening betalen. Dat is onverteerbaar,” aldus ONL-voorman Hans Biesheuvel.

Het lage Btw-tarief wordt verhoogd om o.a. het afschaffen van de dividendbelasting te betalen. Dat vindt ONL voor Ondernemers onacceptabel. Het is niet de bedoeling dat MKB-ers de fiscale voordelen van multinationals en buitenlandse aandeelhouders betalen.

Hans Biesheuvel: “Het kabinet kan beter investeren in het Nederlandse MKB dan in buitenlandse aandeelhouders. Ondernemers is een lastenverlichting beloofd en het is hoog tijd dat het kabinet deze belofte inlost.”