NieuwsOndernemerspanelPoll

Ondernemerspanel over Nadeelcompensatie

Breekt de gemeente de straat open? Dan kunnen ondernemers in sommige gevallen gebruik maken van de zogeheten regeling voor nadeelcompensatie. Een ondernemer kan nadeelcompensatie aanvragen wanneer hij of zij buiten het ondernemersrisico vallende schade treft als gevolg van de behartiging van het openbaar belang. Maar werkt deze regeling ook goed in de praktijk voor ondernemers?

Wij hebben de ondernemers via de ONL Ondernemerspanel App gevraagd wat hun ervaringen zijn met de deze regeling.

Hieronder treft u de resultaten.

In de ONL Ondernemerspanelapp geeft 80% van onze achterban aan dat zij deze regeling niet kennen. Ook meldt 5% van de ondernemers dat zij hebben geprobeerd om van de regeling gebruik te maken. Allen zonder resultaat. Vreemd?

In De Financiële Telegraaf geeft ONL-voorzitter Hans Biesheuvel iedere donderdag antwoord op een ondernemersvraag. De resultaten van deze poll gaven de relevante informatie om het antwoord van deze week te onderbouwen. Zo neemt ONL de stem van de ondernemer mee in mediaoptredens.

Ben je journalist, politicus of beleidsmaker en wil je meer weten over de resultaten van dit onderzoek of zou jij zelf een keer een vraag willen stellen? Stuur dan een mail naar ondernemerspanel@onl.nl