Nieuws

ONL: bied alle ondernemers weer perspectief

De coronacijfers lijken iets te dalen, maar volgens premier Rutte en minister De Jonge is dat nog geen reden tot blijdschap. Verschillende mutaties van het coronavirus krijgen meer voet aan de grond en ook ligt de dreiging van een derde golf op de loer. Toch kiest het kabinet voor een klein gecontroleerde versoepeling. Niet alleen zal bij een blijvende daling de avondklok worden geschrapt, maar ook zal het vanaf volgende week mogelijk zijn om in meer sectoren producten af te halen. Volgens ONL is dit een late, maar goede stap voorwaarts. Het is nu tijd om het perspectief door te zetten!

Click en collect systeem

ONL pleitte al langer voor het afhalen van producten in de non-food retail via het zo genoemde click en collect systeem. Daarbij bestel je online en haal je het product op bij de winkel. Op deze manier kunnen de maximale mogelijkheden voor ondernemers worden benut om ondanks de lockdown omzet te maken. Daarnaast is er een eerste schets gemaakt voor een exit-strategie, waarbij als eerste de scholen zullen openen, winkels tot 2 maart in ieder geval dicht blijven en de ‘natte horeca’ als laatste opent.

Benut maximale mogelijkheden!

De genoemde schets vraagt volgens ONL om meer uitwerking, want wat is er tussen nu en 2 maart nog extra mogelijk? Laten we bij een exit-strategie niet achter de feiten aanlopen. ONL roept het kabinet op tot meer actie: betrek verschillende partijen en sectoren bij het maken van een slimme exit-strategie en pak kansen aan om perspectief te bieden! Nu een eerste stap is gezet met het click en collect systeem is het belangrijk dat er verder wordt gekeken. Als het aan ONL ligt wordt er bijvoorbeeld geëxperimenteerd met fieldlabs en pilots, zodat ondernemers perspectief wordt geboden en wordt getest met de mogelijkheden die er zijn!