NieuwsOpenbare bijeenkomsten

ONL Brexit tour – Bijeenkomst Eindhoven

Op 10 oktober was de langverwachte bijeenkomst in Eindhoven. Dit keer niet in het WTC, maar in het Evoluon.

Directrice van het WTC Eindhoven, Lianne van den Boogaard, trapte af. Namens ONL was dit keer de heer Willy Swinkels aanwezig, lid van het landelijk bestuur van ONL en de oprichter van Swinkels Glas.

Verwijzingen naar Monty Python konden de deelnemers niet afleiden van het onderwerp van de dag: de Brexit. De grote vraag die luidde was, wat betekent de Brexit voor mij als (internationaal) ondernemer?

Tijdens de bijeenkomst kwam een breed scale aan consequenties en kansen die de Brexit met zich meebrengt aan bod. Zo moeten landen nu importeren en exporteren tegen normaal tarief en komen landsgrenzen terug. Dat betekent ook gevolgen voor de douane en de grenzen.

Met name de 35.000 ondernemers die nog onervaren zijn op het gebied van douane en internationale handel dienen zich goed te laten informeren over de consequenties voor hen. Daar zit bovendien enige tijdsdruk achter: “Maart is dichtbij, maar 2020 is ook dichtbij”, aldus één van de sprekers.

Morgen zal de Brexit tour bijeenkomst in Den Haag plaatsvinden en eind november vindt vooralsnog de laatste bijeenkomst plaats in Rotterdam. Heeft u deze bijeenkomst gemist en wilt u alsnog deelnemen? Geef u hier op voor de bijeenkomst in Den Haag en via de mail kunt u alvast een plekje reserveren voor Rotterdam. Zodra de precieze datum bekend is informeren we u nader.