Nieuws

ONL: de stem van de ondernemer – Interview Hans Biesheuvel – West Business

19 november 2018, Den Haag

“Laten we het lekker over ondernemen hebben,” zo start het interview van Hans Biesheuvel door Rudo Slappendel bij West Business, het zakelijke programma van Omroep West in Den Haag.

Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers, is van jongs af aan bezig geweest met ondernemen. Graag wil hij deze kennis en ervaringen doorgeven aan zijn dochters als blijkt dat zij dit ook leuk vinden.

Maar wat voor organisatie is ONL nu precies en wat kunnen wij betekenen voor ondernemers? Wat beweegt een topondernemer en -bestuurder als Hans om het gros van zijn tijd te besteden aan deze club? Deze vraag beantwoordt hij met alle plezier. ONL wil dat alle ondernemers in Nederland hun stem kunnen laten horen als zij dat willen. Daarbij mag er geen filter zijn en transparantie is heel belangrijk. We laten zien wat we doen en wat de resultaten zijn.

Binnen de politiek wordt de inbreng van ONL positief ontvangen: “In de politiek merken we ook dat mensen het heel belangrijk vinden dat we er zijn, andere gevestigde partijen zijn er met name voor grote bedrijven en multinationals. Het MKB speelt echter ook een ontzettend grote rol in onze economie.”

De vertegenwoordiging van ondernemers beperkt zich niet tot één regio, maar beslaat het hele land. Door onze samenwerking met brancheorganisaties en regionale vakbladen hebben we ook regionaal en lokaal een groot bereik. Ondernemers kunnen hun verhaal bij ons kwijt.

In tegenstelling tot ondernemersverenigingen is ONL voornamelijk gericht op inhoud. Deze inhoud betreft bovendien onderwerpen waar elke ondernemer mee geconfronteerd wordt. Het gaat dan niet om hele lokale problemen, maar juist overkoepelende zaken als het belastingstelsel, kansen op de arbeidsmarkt en werkgeverschap.

“Het kost heel veel tijd, net topsport. Continue alert zijn, continue je stukken kennen. Eigenlijk op alle hoofddossiers moet je meteen kunnen handelen. Dat vraagt heel veel, ik krijg er ook veel energie van. Gelukkig doe ik dat met een heel leuk team, fantastisch team”, zo spreekt Hans.

Iedereen kan deelnemen en participant worden, alle ondernemers, groots of klein. Werkgever zijn, regeldruk, toegang tot financiering, dat soort onderwerpen zijn voor iedereen een uitdaging. Natuurlijk zijn er onderling accentverschillen. We hebben participanten met 1000 werknemers, participanten met 3 werknemers en zzp’ers.

Door de jaren heen is ONL een gevestigde partij geworden: “Ik merk dat er steeds meer waardering komt, ook bij politici. Die hebben ons harder nodig dan ooit voor het bereiken van een heleboel maatschappelijke doelen”. Het doel is om te zorgen dat men tijdens de formatie van het volgende kabinet niet meer om ons heen kan.

Luister het volledige interview hier terug.