Nieuws

ONL en MKB Ondernemerscongres slaan de handen ineen – ONL bij RTL Z

Op 1 november jl. was ONL te gast bij het MKB Ondernemerscongres van RTL Z. Samen met negen partners en drie interessante sprekers zijn Hans Biesheuvel en Mirjam Bink namens ONL het gesprek aangegaan met ondernemers.

Bij onze experts op de expertdesks konden ondernemers terecht voor alle vragen over de desbetreffende organisatie en meer. Partners PPP Nederland, Novak, Bovib, Stichting MKB Nederland, Visma, VSK, IMK, NPEX en Capability en ONL zelf bemanden ieder een eigen expertdesk. Op het experienceplein waren daarnaast veel experiences te beleven, waaronder onze voorzitter Hans Biesheuvel in gesprek met zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets, oprichter van de Knab bank René Frijters en superondernemer Aad Ouborg.

Tijdens een powersessie gaf Hans Biesheuvel aan wat nu precies de uitdagingen zijn van de entrepreneurial economy waar we ons nu in bevinden. Wet- en regelgeving is nog niet aangepast op de huidige situatie en daar lopen veel ondernemers tegenaan. Door in te gaan op zijn eigen ervaringen, zowel als ondernemer als vertegenwoordiger van ondernemers in politiek Den Haag gaf Hans de deelnemers een aantal lessons learned mee. Hij sloot af met vier kenmerken van “next generation entrepreneurship”. International, funded, scale-up en socially engaged zijn volgens hem punten waar ondernemers aan moeten voldoen om met de tijd mee te kunnen gaan.

Al met al een fijne samenwerking met RTL, we zijn erg verheugd over de opkomst en kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar!

Zodra beeldmateriaal bekend wordt, zullen wij hierover berichten.