NieuwsOndernemerspanel

ONL: MKB wil investeren en zoekt mede-aandeelhouders

Ondernemers in het MKB kijken weer positief naar de toekomst en willen gaan investeren. Dit blijkt uit een peiling van ONL voor Ondernemers en Stichting MKB Financiering. Sinds de start van de coronacrisis is er elke twee maanden gekeken hoe het met de liquiditeit van ondernemend Nederland staat.

55% van de ondernemers geeft aan op korte termijn of binnen 3 maanden te willen investeren. Dit is een stuk hoger dan tijdens het dieptepunt van de coronacrisis. Toen was 25 á 30% bereid was om te gaan investeren. Het percentage bedrijven met een urgent liquiditeitsprobleem is op het laagste punt sinds de start van de metingen in 2020.

Lees ook: 10e peiling ONL & SMF liquiditeit en steunmaatregelen mkb

‘Helaas blijken ondernemers moeilijk terecht te kunnen bij banken en bestaande financiers, vertelt ONL-voorman Hans Biesheuvel. ‘Slechts 3% van de deelnemers aan het onderzoek geven aan bij de bank terecht te kunnen. Bij andere financiers in de markt lijken de ondernemers ook niet aan te kunnen kloppen’, aldus Biesheuvel.

Meedoen aan de ondernemers-peilingen? Klik dan hier.

Ondernemers geven in het onderzoek aan dat ze actief open staan voor investeringen door externe investeerders. 41% staat hier nu voor open, waarbij ca. ⅓ aangeeft dat ze personeel ook graag willen laten participeren. Meer weten over de uitkomsten van het onderzoek? Luister dan morgen naar Hans Biesheuvel in het radioprogramma De Ochtendpits van BNR.

Eerder was Hans Biesheuvel te gast in het tv-programma Nieuwsuur. Gemist? Klik op de link om het fragment terug te kijken.