Nieuws

ONL: nu focus op herstel

Vanavond heeft minister Kuipers van Volksgezondheid aangekondigd dat er een forse versoepeling van de coronamaatregelen komt. Dat is goed nieuws voor Nederland en zeker ook voor Ondernemend Nederland. ONL-voorzitter Hans Biesheuvel: “Hopelijk was dit de laatste keer dat een lockdown nodig was. Toch moeten we nu niet te vroeg juichen: corona heeft zijn sporen achtergelaten. Veel ondernemingen, met name in de horeca en in de evenementen- en cultuursector, hebben het nog heel moeilijk. Snelle actie vanuit de overheid is nodig om te voorkomen dat veel bedrijven alsnog kopje onder gaan.”

Veel bedrijven staan nu voor de uitdaging om te herstellen. Biesheuvel: “Na jaren waarin overleven centraal stond, dienen ze nu alles op alles te zetten om weer gezond te worden. Wij roepen het kabinet op om proactief naast de ondernemers in zwaar weer te gaan staan. Er moet een oplossing komen voor de schulden, een time-out voor het terugbetalen van de steunmaatregelen en ondernemers moeten de ruimte krijgen om te investeren.”

Eind januari pleitte ONL voor Ondernemers voor een pakket aan herstelmaatregelen: https://onl.nl/open-brief-onl-voor-ondernemers-van-steun-naar-herstel-voor-het-mkb/. Uit ambtelijke en politieke contacten blijkt dat de overheid welwillend staat tegenover een groot deel hiervan.