Nieuws

ONL opent TEK-meldpunt voor ondernemers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opent op dinsdag 21 maart het TEK-loket (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb). ONL voor Ondernemers opent op diezelfde dag een meldpunt voor ondernemers die vragen of opmerkingen hebben over de procedure. Het meldpunt is bereikbaar via tek@onl.nl.

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb ontstond vorig jaar, mede na aandringen van ONL en Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP). “We hebben keihard geknokt na Prinsjesdag vorig jaar, toen er nog niets was geregeld voor ondernemers die gebukt gaan onder hoge energiekosten”, legt ONL-voorman Hans Biesheuvel uit, die blij is dat de TEK-regeling er is, maar wel kanttekeningen plaatst. “Ik zie het TEK-loket wel als een soort pleister. Het echte werk moet nog beginnen: het structureel omlaag brengen van de energierekening en dat ondernemers kunnen werken aan een duurzame toekomst”, zegt Biesheuvel.

ONL houdt met het meldpunt scherp in de gaten of het loket goed bereikbaar is voor ondernemers. “Wij zitten er bovenop. Helaas leert de ervaring dat er opstartproblemen zijn bij ieder loket dat de overheid opent. Hopelijk is dat nu niet het geval, maar als er problemen zijn, willen we die signalen direct bespreken én oplossen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)”, aldus Biesheuvel.

Over de TEK-regeling

Ondernemers die niet ontkomen aan hoog energiegebruik, zoals bakkers en sauna’s, kunnen de TEK- regeling aanvragen voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal zeven procent uitmaken van de totale omzet. Het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd is 160.000 euro. Het TEK- loket is aankomende dinsdag vanaf 09.00 uur geopend tot en met 2 oktober 2023 om 17.00 uur. Ondernemers kunnen via de website van RVO met terugwerkende kracht compensatie aanvragen voor de periode van 1 november tot 31 december 2023.