Nieuws

ONL roept minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om ondergrens van 5 miljoen euro van Invest-NL van tafel te halen

Kleine ondernemers kunnen niet meedingen om de miljarden van Invest-NL. Verbazingwekkend dat bedrijven met een financieringsbehoefte van onder de vijf miljoen euro hier niet aan kunnen kloppen voor financiering. Vandaag roept ONL middels een persoonlijk bericht aan Wiebes op om de ondergrens  van Invest-NL van tafel te halen zodat dit fonds ook voor het mkb toegankelijker wordt.

Geachte heer Wiebes,

Beste Eric,

ONL voor Ondernemers sluit zich aan bij de oproep van het CDA om de ondergrens van € 5miljoen aan financieringsbehoefte van Invest-NL zo snel mogelijk van tafel te halen. Door deze ondergrens komt het overgrote deel van mkb-bedrijven niet in aanmerking voor het fonds, terwijl Invest-NL ook toegankelijk moet zijn voor het mkb.

U heeft vanuit het parlement meermalen expliciet meegekregen ervoor te zorgen dat ook het mkb aanspraak moet kunnen maken op Invest-NL (o.a. via de aangenomen motie van de VVD over aan Invest-NL opdragen om het mkb te versterken). De uitspraken van CEO Wouter Bos dat bedrijven met een financieringsbehoefte die onder de vijf miljoen ligt niet hoeven aan te kloppen bij Invest-NL druist dan ook in tegen deze beloftes en is ongegrond.

ONL gaat ervan uit dat u gehoor geeft aan de oproep om de ondergrens van €5 miljoen van tafel te halen. Wij gaan graag met u en het ministerie in gesprek om te zien hoe de toegang tot financiering voor het mkb effectief kan worden verbeterd.

Met ondernemende groet,

ONL voor Ondernemers