Nieuws

ONL: zeer gemengd gevoel bij persconferentie

ONL voor Ondernemers houdt een zeer gemengd gevoel over aan de persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers. De versoepelingen voor winkels, sportscholen, kappers en andere contactberoepen zijn goed nieuws. Tegelijkertijd valt het zwaar dat ondernemers in de horeca-, culturele- en evenementensector nog steeds gesloten moeten blijven. De teleurstelling in deze sectoren is terecht ontzettend groot.

Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers: “De impact van de lockdown is gigantisch voor de meeste ondernemers. Dat er voor een grote groep meer mogelijk is, is goed nieuws. Maar er zijn ook sectoren die nog niks mogen en nu een nieuwe klap krijgen. We moeten zo snel mogelijk af van deze tweedeling, waarbij een deel van de ondernemers tegenslag na tegenslag krijgt.”

Ondernemers verdienen het om te weten waar zij de komende weken en maanden aan toe zijn. ONL denkt dan met name aan perspectief voor de ondernemers in sectoren die nu nog gesloten moeten blijven. Het kabinet gaat, in tegenstelling tot eerder, per week bekijken wat kan. Om ondernemers in dit stadium perspectief en duidelijkheid te bieden is daarom het snel publiceren van een spoorboek noodzakelijk, als onderdeel van de langetermijnstrategie. Er moet een einde komen aan het beleid van lockdown naar lockdown.