Het verhaal van ONL

ONL voor Ondernemers is opgericht door Hans Biesheuvel en Mirjam Bink in september 2013. ONL is een organisatie vóór ondernemers die gerund wordt dóór ondernemers. Ondernemers bepalen onze agenda, we zijn volledig transparant en hebben maar één belang: de stem van ondernemers laten horen.

De ondernemers in Nederland, zzp’er, klein of groot zijn de echte aanjagers van onze economie en zij zorgen voor de broodnodige innovatie. Laat ze doen waar ze goed in zijn: hard werken, groei creëren, banen scheppen. We zetten ons in voor een krachtige en slagvaardige economie. Wendbaar, innovatief en duurzaam.

ONL doet concrete voorstellen en aanbevelingen om dit te bereiken. We zijn de stem van de ondernemer en slaan de brug naar de politiek. Zo verbeteren we samen het ondernemersklimaat in Nederland. Hieronder lees je een greep uit onze initiatieven die we hebben voorgelegd en zijn overgenomen door de politiek.

De oprichters, (regio)bestuursleden, schaduwministers en vele andere ondernemers zetten zich vrijwillig in. De bijdragen die Stichting ONL voor Ondernemers ontvangt van participanten en vrienden zijn hard nodig om het team van ONL draaiende te houden en er zo voor te zorgen dat de stem van ondernemers overal gehoord wordt.

2013

De Groeiagenda voor Nederland is te lezen via deze link.

2014

Onze eerste Schaduwbegroting is op de tweede dinsdag van september in 2014 gepresenteerd.

Hét alternatief voor de Rijksbegroting lees je hier.

2015

Op 10 september 2015 organiseerden wij Dé Nationale Ondernemersdag, midden in Den Haag en met 450 ondernemers. Op deze dag hebben wij de tweede Schaduwbegroting van ONL voor Ondernemers aangeboden.

Download hier de Schaduwbegroting van ONL voor Ondernemers.

Klik hier voor een sfeerimpressie van De Nationale Ondernemersdag.


Onze Initiatiefwet Late betalingen lees je hier.

Het Ondernemersmanifest voor de Gemeenteraadsverkiezingen wat we hebben verstuurd aan alle Nederlandse gemeentes overhandigd aan burgemeesters van onder andere Utrecht en Rotterdam:
Klik hier om het bericht te lezen


Het Ondernemersmanifest voor de Europese Verkiezingen.
Door middel van 10 aanbevelingen schept het Ondernemersmanifest een praktische handleiding voor Europarlementariërs om de Europese Unie dichter bij ondernemers te brengen:
Lees hier alles over deze het Ondernemersmanifest

2016

Op 9 september 2016 organiseerde ONL voor de tweede keer dé Nationale Ondernemersdag, dit keer recht tegenover de Tweede Kamer, op het Plein in Den Haag. De dag begon met een internationaal ondernemersontbijt met Z.K.H. Prins Constantijn exclusief voor participanten, daarna waren er lezingen, presentaties, workshops en speeddates voor de deelnemers. Minister Henk Kamp nam de derde Schaduwbegroting van ONL voor Ondernemers in ontvangst.

Download hier de Schaduwbegroting 2017: De Toekomst van Groei.


Het was tijdens het fractievoorzittersdebat op dé Nationale Ondernemersdag 2016 dat VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra aangaf dat de Wet DBA maar geschrapt moest worden als de problemen niet opgelost zouden worden. Tevens zinspeelde Minister-President Rutte op het niet functioneren van de Wet Werk en Zekerheid.

Klik hier voor een sfeerimpressie van deze memorabele dag.


Een van de onderwerpen waar ONL succes op behaald heeft in 2016 is de Wet DBA, handhaving van deze wet is opgeschort tot de knelpunten zijn opgelost.

Dit is het resultaat van een stevige lobby waarin samen met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een DBA-Meldpunt werd opgericht en een bijeenkomst in de Tweede Kamer werd georganiseerd waar ondernemers en experts met Tweede Kamerleden spraken over de beste oplossing.

2017

Wordt binnenkort aangevuld…

2018

Wordt binnenkort aangevuld…

2019

Wordt binnenkort aangevuld…