Nieuws

Ontmoeting met ondernemers: Kamerlid Jan Klink

Op woensdag 1 september ging ONL voor Ondernemers, samen met zes internationaal actieve ondernemers, in gesprek met Jan Klink, Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Naast Hans Biesheuvel en Jan Klink waren de Vereniging Importeurs Verre Oosten (VIVO), WomensBizz, Transfer LBC, Progress en Hudson Cybertec aanwezig. De ondernemers deelden hun ervaringen met internationaal ondernemen. Sommigen zijn al langer internationaal actief met soms meerdere vestigingen, anderen maakten net de eerste stap naar het buitenland.

Tijdens deze ontmoeting was er aandacht voor het belang van internationale handel voor de Nederlandse economie en de positie van het MKB binnen het handelsbeleid. De ondernemers gingen met Jan Klink in gesprek over de nieuwe plannen voor het IMVO-beleid, de rol van kleinere bedrijven bij handelsmissies en het handelsinstrumentarium dat beschikbaar is vanuit de overheid. Ook werd gesproken over de barrières waar ondernemers nog steeds tegenaan lopen bij het zaken doen over de grens.

ONL blijft zich inzetten om de stem van de ondernemer duidelijk op de politieke agenda te krijgen, ook op internationaal vlak.