Nieuws

‘Ontslagwet Asscher krijgt dikke onvoldoende’

Nieuwsbericht ONL voor Ondernemers
30 juni 2016

Waarschuwingen van ONL over Wet Werk en Zekerheid genegeerd, gevolgen worden steeds duidelijker.
Nog voor de invoering van de Wet Werk en Zekerheid, de fundamentele hervorming van het ontslagrecht door Minister Asscher, heeft ONL gewaarschuwd voor de gevolgen. Het vaste contract is vaster geworden, terwijl het flexibele contract aan banden werd gelegd. Ondernemers worden door de hoge risico’s en kosten zeer huiverig om medewerkers een vast contract aan te bieden. Voor de arbeidsmarkt is dit funest. ONL voert dan ook al sinds 2013 intensief campagne om de WWZ terug op de tekentafel te leggen.

Vandaag berichten het FD, NRC, de Volkskrant en de Telegraaf dat uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het veel lastiger is geworden om afscheid te nemen van medewerkers met een vast contract. Dit onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1000 arbeidsrechtadvocaten, bedrijfsjuristen, rechters en andere vakspecialisten.

Ten tijde van de behandeling in de Eerste Kamer van de Wet Werk en Zekerheid heeft ONL actief gewaarschuwd voor de problemen die de Wet Werk en Zekerheid met zich meebrengt. Alle punten uit ons Position Paper van mei 2014 zijn nog steeds actueel. 

Via de volgende link is het Position Paper over de Wet Werk en Zekerheid terug te lezen.

2016 06 30_FD_WWZ_Ontslagwet van Asscher krijgt een dikke onvoldoende

2016 06 30_Telegraaf_WWZ_Flexwet schiet doel voorbij

2016 06 30_NRC_WWZ_Flexwet leidt niet tot soepelere arbeidsmarkt

2016 06 30_FD_WWZ_Ontslagwet pakt averechts uit (1024x768)