NieuwsONL in de media

Op bezoek bij De Dierenboetiek – ONL verbindt politici en ondernemers

Ondernemers komen dagelijks verschillende problemen tegen waar oplossingen lastig voor te vinden zijn. De politiek kan hierbij de helpende hand bieden. Daarom bezocht ONL voor Ondernemers samen met Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer (VVD) op maandag 24 september verschillende bedrijven in het land, waaronder Benita van Wegen in haar winkel De Dierenboetiek Rokkeveen. Het is belangrijk dat politici kennis nemen van zaken die ondernemers bezighouden en zorgen baren, zodat zij deze kennis mee kunnen in eigen politieke activiteiten.

De onderneemster, tevens voorzitter van de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ, komt dagelijks verschillende obstakels tegen. Tijdens het bezoek in de winkel passeerden verschillende onderwerpen de revue. Van Wegen vertelde dat zij veel last heeft van online concurrentie. ‘Klanten komen hier de producten bekijken, maken foto’s, noteren merken en vertrekken weer.’ Voor winkels is het soms lastig om te concurreren met webshops waar de producten goedkoper geprijsd zijn. Zij proberen zich te onderscheiden door bijvoorbeeld extra service te leveren of een mooie, strakke en gezellige winkel samen te stellen.

Van Wegen realiseert zich dat extra service belangrijk is, alleen is het volgens haar lastig om goed personeel te vinden. Zeven dagen in de week open zijn, is daarom een uitdaging. Daarnaast heb je als werkgever te maken met veel regels en risico’s. Dit weerhoudt de meesten ervan om personeel aan te nemen.

Tweede Kamerlid Wörsdörfer is zich bewust van deze risico’s: ‘Door dit soort werkbezoeken krijg ik een beeld van wat er speelt, waar wij ons in de politiek hard voor moeten maken en waarmee we bij het maken van beleid rekening moeten houden.’

Verschillende onderwerpen kwamen aan de orde of werden kort aangestipt. ONL heeft maar één belang en dat is de stem van de ondernemer te laten horen. Als afsluiting concludeerden de aanwezigen dat het een goede zaak zou zijn om beleidsmedewerkers te trainen als een ondernemer te denken. Ook Wörsdörfer vond dit een goede zaak.