NieuwsTe gastVerkiezingen 2021

Oproep aan nieuwe kabinet: trek 15 miljoen euro uit voor ambachtsacademie

Om van de Ambachtsacademie een permanente opleiding te maken is volgens Elrie Bakker, voorzitter van AmbachtNederland en oprichter van de Ambachtsacademie, zo’n 15 miljoen euro nodig. ‘We willen opleidingen in meerdere niveaus kunnen aanbieden waarbij ook de vakman nog verder kan doorleren’, vertelt Bakker in de podcast De Ondernemer Kiest.

ONL voor Ondernemers ziet AmbachtNederland als een belangrijke partner. ‘De ondernemers van het kleinbedrijf, zo’n 250.000, zijn erg belangrijk voor de economie. Het zijn vaak ZZP’ers of werkgevers met enkele werknemers’, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel. Volgens Bakker staan deze ondernemers met hun ambacht niet op netvlies van politici, ‘ze staan volledig buiten beeld.’

De ambachtsacademie biedt sinds 2018 onder meer de opleidingen aan voor glazenier, goud-en zilversmid en rietdekker. Tientallen mensen hebben hierdoor werk gevonden of zijn hun eigen onderneming gestart. ‘Om er een blijvende opleiding van te maken is voor de aankomende tien jaar zo’n 15 miljoen euro nodig. Het nieuwe kabinet helpt hiermee het ambachtelijk ondernemerschap aantrekkelijk te maken’, besluit de voorzitter van AmbachtNederland.

De podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en Apple:

Soundcloud

Spotify

Apple