NieuwsPersberichten

Overheid, blijf ondernemers steun en perspectief bieden!

De ingrijpende nieuwe maatregelen die het kabinet vanavond aankondigde om het coronavirus beter onder controle te krijgen, betekenen voor veel ondernemers dat zij opnieuw een harde klap te verwerken krijgen. En niet alle bedrijven kunnen deze klap incasseren. Ondernemersorganisatie ONL begrijpt de keuze van het kabinet voor extra maatregelen goed, maar pleit voor een snelle en daadkrachtige aanpassing van het huidige steunpakket voor ondernemers. Vragen zijn er ook bij ONL: hoe wil het kabinet handhaving op thuiswerken bijvoorbeeld in de praktijk brengen?

Aanvullende steun voor ondernemers
Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL: ‘Natuurlijk begrijpen we de maatregelen, het is aan ons allemaal om dit virus onder controle te krijgen en iedereen moet hier zijn verantwoordelijkheid in nemen. Tegelijkertijd voelen we ook de extra dreun die veel ondernemers nu te verwerken krijgen. Onderschat deze gevolgen niet! Wij willen daarom snel in gesprek met het kabinet over aanvullende steunmaatregelen voor bepaalde sectoren. Ook wil ik graag met het kabinet spreken over de invulling van de handhaving, want ik heb daar grote vraagtekens bij.’

Helder perspectief nodig
Het steunpakket zoals dat tot juli 2021 vormgegeven is, heeft volgens ONL nu meteen een aanvulling nodig. Biesheuvel: ‘Er kán nu geen sprake van zijn dat de steunmaatregelen NOW en TVL in januari al afgebouwd worden. Er moet nu juist direct éxtra aandacht zijn voor ondernemers. We roepen het kabinet op om hierin de regie te nemen en ondernemers snel duidelijkheid en een heel helder perspectief te bieden. Laten we niet weer wachten tot de nood té hoog wordt.’

ONL blijft de komende periode nauw in contact met ondernemers en gaat met het kabinet in gesprek over wat er nodig is om gezonde bedrijven overeind te houden en over de invulling van aanvullende steunmaatregelen voor sectoren waar die nodig zijn.

 

Aanvulling 29 september 2020:

  • De oproep van ONL is breed geland in de landelijke media. Wij zijn blij dat onze oproep aan het kabinet veel aandacht krijgt en hopen snel over nieuwe steunmaatregelen te praten.
  • Vanochtend verschenen er verschillende nieuwsberichten, onder andere van de overheid, over gewijzigde steunmaatregelen voor ondernemers. Een eerste overzicht lees je hier.