Over VAN Kansspelen

VAN Kansspelen is dé Nederlandse brancheorganisatie voor gereguleerde kansspelaanbieders. Samen met onze leden garanderen we een veilig en plezierig aanbod in Nederland. We maken ons sterk voor een gezonde sector met een betrouwbaar en attractief spelaanbod. Ook besteden we veel zorg en aandacht aan de preventie van verslaving door scholing en opleiding van kansspel- en horecamedewerkers. Het is onze verantwoordelijkheid dat spelers veilig en bewust deelnemen aan kansspelen. VAN zet in op beter spelen voor iedereen in Nederland. En daar zijn we trots op.

Over de samenwerking

De samenwerking tussen ONL en VAN is gericht op onder andere de volgende thema’s:
  • Monitoring van wet-, regelgeving en politieke ontwikkelingen aangaande het coronavirus;
  • De Kansspelen sector goed onder de aandacht brengen in deze coronacrisis en daarna, zodat zij mede dankzij hun protocol eerder open kunnen net zoals andere branches en in aanmerking blijven komen voor alle nieuwe regelingen en alle ondernemers in deze branche in aanmerking kunnen komen voor de regelingen;
  • Ondersteuning bij het beïnvloeden van relevante beleids- en besluitvormingsprocessen in de politieke en ambtelijke arena. Daarnaast ook ondersteuning bij het agenderen van relevante onderwerpen en issues.