ONL in de media

Persbericht: Samenwerking met Stichting Kien

Eindhoven, dinsdag 15 april 2014

ONL en Stichting Kien brengen ondernemers uit e-installatiebranche samen voor onderlinge inspiratie

ONL voor Ondernemers en Stichting KIEN roepen e-installateurs op zich meer door elkaar en door andere ondernemers te laten inspireren. Het onderling delen van expertise, kennis en netwerk leidt volgens KIEN en ONL tot zowel technische als sociale innovatie. Om kennisdeling te realiseren, organiseren ONL en KIEN bijeenkomsten en rondetafelsessies voor ondernemers uit verschillende takken van de installatiebranche.

Volgens initiatiefnemer ONL voor Ondernemers, Hans Biesheuvel, is samenwerking noodzakelijk om steun te bieden aan ondernemers die aan hun lot worden overgelaten door overheid en banken. Biesheuvel wil ‘de schotten tussen de verschillende lagen in de branche’ weghalen. Hij is dan ook vol lof over de projecten van Stichting Kien die net als ONL een bottom-up benadering als uitgangspunt hebben.

Martijn Dekker, bestuurslid KIEN, weet als directeur van Digit Elektrotechniek als geen ander dat e-installateurs vaak nog te veel in zichzelf gekeerd zijn. “E-installateurs laten te weinig zien waar ze zo hard aan werken.” Naast de technische innovatie moet er volgens Dekker meer aandacht komen voor sociale innovatie. “Ondernemen in de installatietechniek is topsport. Door de crisis zien ondernemers de vraag teruglopen en vrezen werknemers voor hun baan. In de tussentijd gaan de ontwikkelingen in de branche pijlsnel door. Het is dan ook van groot belang om expertise, kennis en netwerk met elkaar te delen om het zelfvertrouwen van de E-installatiebranche te herstellen”, aldus Dekker.

Een volledig verslag van het interview met Hans Biesheuvel en Martijn Dekker vindt u hier

Over Stichting KIEN
Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) is in 2011 opgericht om innovatie in de elektrotechniek te stimuleren. KIEN is een knooppunt waar kennis, ervaring, onderzoek samenkomen. Samen met overheden, bedrijven, instellingen, netwerkorganisaties en gebruikers onderzoekt de stichting innovatieve oplossingen voor maatschappelijke thema’s waarmee e-installateurs aan de slag kunnen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Stichting KIEN.