Nieuws

Hans Biesheuvel studiogast radio 1 over familiebedrijven

Op 12 april 2017 was Hans Biesheuvel studiogast op NPO radio 1, bij het programma Nu al wakker van WNL.
Gesproken werd over de kracht van familiebedrijven, die een sterke pijler van de Nederlandse economie zijn.

“We hebben 270.000 familiebedrijven in Nederland. Twee derde van wat verdienen met z’n allen in Nederland, verdienen de familiebedrijven. Meer dan 50% van de Nederlanders werkt voor een familiebedrijf. Het overgrote deel is klein, die zitten tussen de twee/drie en de tien medewerkers, er zijn maar een paar hele grote een stuk of 300, zoals Bavaria en ook Heineken wordt nog als familiebedrijf gezien worden, ondanks dat ze beursgenoteerd zijn.”

“Ik kom elke dag nu op het binnenhof rond de kabinetsformatie. Iedereen komt daar alleen maar binnen van geld uit geven. Er ligt nu een lijstje bij mevrouw Schippers van €50 miljard, aan eisen van allerlei organisaties die geld willen uitgeven. Het gaat heel weinig over hoe verdienen we dat geld nou eigenlijk? Veel van dat geld wordt verdient in familiebedrijven. Hoe maken we de koek groter? Hoe blijven we dat geld verdienen? Daar is ruimte voor nodig.”

“Het bindmiddel wordt een investeringsagenda, we hoeven niet te bezuinigen maar kunnen investeren. Als we dat slim doen, dat zit in lastenverlichting en ruimte voor ondernemers, dan wordt het in Nederland op de lange termijn nog veel beter.”

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.