Nieuws

Rammelwetten – Column Telegraaf – Hans Biesheuvel

Telegraaf,
1 december 2016

Rammelwetten

De Wet DBA doet mij pijn. Als burger en als ondernemer. Vanaf dag één was duidelijk dat het systeem met modelcontracten niet zou werken. Ondanks dringende waarschuwingen van onder andere ONL voor Ondernemers, is de wet ingevoerd. We kennen het resultaat. Er heerst grote onzekerheid bij opdrachtgevers en miljoenen aan omzet is verdampt bij ondernemers.

Het is verontrustend dat de DBA onderdeel is van een patroon. Wetgeving die in een achterkamer goed klinkt, maar niet aansluit bij wat er speelt in de samenleving. De WWZ gooide eerder al definitief het arbeidsrecht op slot. Er is door die wet geen vaste baan bijgekomen. De vermogensrendementsheffing wordt het volgende voorbeeld. Ik verwacht vele rechtszaken zodra straks belastingaangifte over 2017 wordt gedaan. De huidige politiek en polder samen aan zet leidt tot een giftige cocktail van rammelwetgeving.

De remedie is zelf op de trom slaan en de politiek scherphouden.
Er komen verkiezingen aan in een tijd dat de politiek moeite heeft de connectie te maken met de realiteit en de toekomst – en dus met de kiezer. De stem van de ondernemer doet er nu meer toe dan ooit. Ik ga mijn stem nog harder laten horen. Ondernemers van Nederland, doe met me mee!

2016-12-01_telegraaf_column_hans-biesheuvel_rammelwetten-print