NieuwsPersberichten

Reactie ONL op cijfers CBS

Persreactie ONL voor Ondernemers

Den Haag, 14 november 2013

CBS-cijfers laten zien dat stevige groeiagenda voor Nederland hard nodig is

-Ondernemers nog steeds in zwaar weer, ondanks licht economisch herstel-

ONL voor Ondernemers is blij met de eerste -voorzichtige- tekenen van economisch herstel, maar benadrukt het belang van een stevige groeiagenda voor Nederland.
ONL voor Ondernemers-initiatiefnemer Hans Biesheuvel: “Nu is het moment om alle zeilen bij te zetten. Voorzichtig economisch herstel is stap één, ruimte creëren om te ondernemen is cruciaal. Er is behoefte aan een echte groeiagenda voor Nederland. Ik heb onze minister-president deze week opgeroepen om samen met het Schaduwkabinet een Ondernemers-Top te organiseren in 2014. Samen gaan we de groeiagenda voor Nederland opstellen, met als inzet: Hoe gaan we in 2020 ons geld verdienen?”

De jongste macro-economische cijfers van het CBS laten een lichte groei zien met 0.1% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013. ONL voor Ondernemers waarschuwt dat het ondernemersklimaat nog lang niet is verbeterd. Consumenten houden hun hand op de knip en de omzet van ondernemers staat zwaar onder druk. Ten opzichte van een jaar geleden stelt het CBS dat de consumptie van huishoudens 3% lager is.

Hans Biesheuvel: “We hebben nu de kans om de negatieve spiraal te doorbreken. De tekenen van herstel bieden ruimte voor investeringen. Ondernemers moeten de kansen die ze zien, weer kunnen grijpen. Met meer krediet, simpelere regels en lagere lasten kunnen ondernemers weer doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dit leidt tot banengroei, hogere bestedingen en echte economische groei.”