Nieuws

Ronde tafel ‘De zzp’er bestaat wel’

‘De zzp’er bestaat niet’ is een cliché dat de afgelopen jaren regelmatig terugkomt in het politiek-maatschappelijk debat. Het geeft aan dat de totale groep van meer dan één miljoen zelfstandigen zonder personeel zeer divers is. Dat maakt beleid ontwikkelen lastig. Om tot toekomstbestendig en uitvoerbaar beleid te komen zijn feiten en cijfers cruciaal. Daarom presenteerden ZiPconomy, HeadFirst Group en ONL voor Ondernemers het rapport ‘De zzp’er bestaat wél. Feiten over zelfstandigen zonder personeel’.

Welke feiten en cijfers springen in het oog? Wat zijn in een notendop de conclusies. Daarover organiseerden we een ronde tafel die nu is terug te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=yKjW_ZXbnWY

Hugo-Jan Ruts (oprichter en hoofdredacteur van ZiPconomy) gaf een toelichting op het rapport. Aansluitend gingen Han Kolff (CEO HeadFirst Group), Hans Biesheuvel (Co-founder ONL voor Ondernemers), Ronald Dekker (Arbeidseconoom bij TNO) en Irene van Hest (Sectorhoofd FNV Zelfstandigen) met elkaar in gesprek over de toekomst van zzp’ers op de arbeidsmarkt en de aanbevelingen voor politiek Den Haag. Het gesprek werd geleid door Frits Huffnagel (oprichter Castro Communicatie).