Nieuws

Mark Rutte en Micky Adriaansens schuiven aan bij De Ondernemer Kiest

Live-uitzending in Ondernemershuis voorafgaand aan Provinciale Statenverkiezingen 

Minister-president Mark Rutte en minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) zijn voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen, op dinsdag 14 maart, te gast in de live-kijkradio-uitzending De Ondernemer Kiest. Het Ondernemershuis Nederland in Den Haag is het kloppend hart waar politici en ondernemers tussen 12.00 en 18.00 uur in gesprek gaan. De Ondernemer Kiest is een samenwerking tussen De Ondernemer, AD, ADR Nieuwsmedia, New Business Radio en ONL.

Presentatoren Ron Lemmens en Roland Tameling ontvangen met ONL-voorman Hans Biesheuvel, die als gastheer optreedt, in de studio ondernemers, economen en politici om vooruit te blikken op de Provinciale Statenverkiezingen. “Ik ben er trots op dat we een podium kunnen bieden aan politici en ondernemers. We willen dat de politiek kennis kan nemen van onderwerpen die bij ondernemers leven”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel. “De Provinciale Statenverkiezingen zijn belangrijk, want de gekozen Statenleden kiezen uiteindelijk de leden van de Eerste Kamer.”

Van Denk tot Volt

Politici die langskomen bij De Ondernemer Kiest zijn: premier Mark Rutte, EZK-minister Micky Adriaansens, Ilona Lagas (BBB, lijsttrekker Eerste Kamer), Elrie Bakker (JA21/lijsttrekker Gelderland) en de Tweede Kamerleden Laurens Dassen (Volt), Mustafa Amhaouch (CDA), Romke de Jong (D66) Farid Azarkan (Denk) en Renske Leijten (SP). Zij worden geïnterviewd door Paul van den Bosch en Hans van Soest (AD), Thomas Hendriks en Jonathan van Noord (De Ondernemer) en Robert Denneman (New Business Radio). Biesheuvel zorgt voor duiding bij de interviews.

Ondernemerskabinet

De Ondernemer introduceerde rond Prinsjesdag vorig jaar een Ondernemerskabinet met Annemarie van Gaal aan het hoofd als minister-president. Interviews met hen worden getoond in de live-uitzending en vormen de aanzet voor de gesprekken met politici.

Volg De Ondernemer Kiest

Belangstellenden kunnen op dinsdag 14 maart live kijken en luisteren naar De Ondernemer Kiest. Deze vooruitblik op de Provinciale Statenverkiezingen met ondernemers en politici, vanuit Den Haag, is te volgen op de websites van De Ondernemer, AD, hun regionale nieuwswebsites, New Business Radio en via de twitterfeed van ONL (@onl).