Nieuws

Schaduwbegroting – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Hans Biesheuvel
Telegraaf, 22 september 2016

Schaduwbegroting
Twee weken geleden schreef ik over het bloedbad met de modelcontracten voor zzp’ers. Die column leverde een storm aan reacties op, ook van politici als Halbe Zijlstra.

Staatssecretaris Wiebes heeft inmiddels laten weten dat strikte handhaving en het uitdelen van boetes tot 1 mei 2017 uitblijft. Voor de honderdduizenden ondernemers en opdrachtgevers in de knel is de kou echter niet uit de lucht. Binnenkort heb ik een, waarschijnlijk pittig, gesprek met de staatssecretaris. Wordt vervolgd!

De troonrede leek op een reclamespotje van het kabinet Rutte en paait de kiezers met cadeautjes, maar niemand is echt tevreden. Structurele maatregelen om de werkgelegenheid en het verdienvermogen van de economie te verbeteren zitten er niet in.

Ik heb echter haast. De Schaduwbegroting van ONL biedt handvatten voor groei en inspiratie voor vernieuwing, verduurzaming, innovatie en het aanjagen van het investeringsklimaat.

De WWZ moet op de schop, het belastingstelsel radicaal eenvoudig en de lasten omlaag. Ik pleit voor een ombudsman voor ondernemers en voor investeringen in onderwijs en vakmanschap.

De weinig ambitieuze miljoenennota toont aan dat dit kabinet is uitgeregeerd. Ik kijk naar de verkiezingen en een nieuw kabinet. Nederland moet door!

2016-09-22_telegraaf_column_hans-biesheuvel_schaduwbegroting