Nieuws

Significant APE & ONL Verlofregelingensessie

Ben jij een werkgever met 7 tot 150 werknemers? En heb jij een mening over verlofregelingen rondom zwangerschap en de geboorte van kinderen? Dan zijn onderzoeksbureau Significant APE en Stichting ONL voor Ondernemers opzoek naar jou!

Werknemers hebben op dit moment recht op zwangerschaps-, geboorte-, ouderschaps-, adoptie of pleegzorgverlof, kortdurend en langdurig zorgverlof, calamiteitenverlof en kort verzuimverlof. Daarnaast komen politieke partijen met ideeën voor rouw-, vrijwilligers-, vakbonds-, burgerschaps-, mantelzorg-, transitie- en scholingsverlof. Het gaat hier uiteraard om goedbedoelde voorstellen, maar wat betekenen al deze verlofregelingen eigenlijk voor de werkgever?

In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert Significant APE een onderzoek uit naar de toegankelijkheid van verlofregelingen. Hierbij ligt de focus op (i) zwangerschapsverlof en bevallingsverlof; (ii) geboorteverlof voor partners; (iii) aanvullend geboorteverlof voor partners; en (iv) ouderschapsverlof. Het onderzoek moet tot een overzicht leiden van eventuele knelpunten die werkgevers en werknemers ervaren bij het vinden van informatie, het aanvragen en het uitkeren van het verlof rondom zwangerschap en kinderen.

Samen met ONL voor Ondernemers organiseert Significant APE hierover een aantal fysieke bijeenkomsten in Den Haag/Utrecht om met werkgevers van gedachten te wisselen.

Praktische informatie:

Organisatoren:      
Onderzoeks- en adviesbureau Significant APE + met ONL voor Ondernemers.

Doelgroep:
Werkgevers met 7 tot 150 werknemers

Wat:    
Informatiebijeenkomsten verlofregelingen (max. 1,5 uur)

Waar: 
Significant APE Parijsboulevard 209d 3541 CS Utrecht /
Ondernemershuis Nederland Tournooiveld 4 2511 CX Den Haag

Wanneer:   
Locatie Utrecht: donderdag 14 april (15.30-17.00 uur) of dinsdag 19 april (09.00-10.30 uur).
Locatie Den Haag: donderdag 21 april (15.30-17.00 uur) of dinsdag 26 april (09.00-10.30 uur)

Tijdens de informatiesessie vragen we waar jij als ondernemer informatie over verlofregelingen vandaan haalt; wat je handig geregeld vindt; en vooral wat er beter kan. Je helpt de overheid met het verbeteren van het proces voor het aanvragen van verlof en als bedankje krijg je een VVV-cadeaubon van 20 euro.

Kortom, wil jij jouw ervaringen met verlofregelingen inzetten om deze toegankelijker te maken voor iedereen? Stuur dan een mail naar danique.lauritsen@significant.nl. Geef in de mail graag aan (i) op welke van bovenstaande moment(en) je beschikbaar bent, (ii) in welke sector jouw organisatie valt en (iii) hoeveel werknemers jouw organisatie heeft.