NieuwsTe gastVerkiezingen 2021

SP wil belasting voor ondernemers verlagen

SP-Tweede Kamerlid en nummer 3 op de kandidatenlijst Mahir Alkaya heeft in de podcast de Ondernemer Kiest toegezegd de inkomstenbelasting voor ondernemers te zullen gaan verlagen wanneer zij de grootste partij worden. ‘Deze belastingverlaging is vooral voor de kleine ondernemer met een eenmanszaak aantrekkelijk’, vertelt ONL- voorman Hans Biesheuvel.

Maar niet alleen de inkomstenbelasting moet volgens ONL naar beneden, ook het hoge tarief van de vennootschapsbelasting moet worden verlaagd. ‘Er zijn 40.000 MKB- ondernemers die het hoge tarief van de vennootschapsbelasting betalen. Tot twee keer toe was er aangekondigd dat dit ver­laagd zou worden, de ondernemers vragen aan het nieuwe kabinet om die belofte alsnog na te komen’, zegt Biesheuvel.

De SP is geen voorstander van de verlaging van het hoge tarief van de vennootschapsbelasting en zet in op een reductie van de inkomstenbelasting. In het verkiezingsprogramma van de partij staan veel warme woorden voor MKB’ers. Het ontbreekt de partij volgens Biesheuvel aan aandacht voor het werkgeverschap. ‘De focus ligt op de vereenvoudiging van het belastingstelsel en het Nationaal Groeifonds’, zegt Alkaya.

De podcast van ONL is hier te beluisteren:

Soundcloud

Spotify

Apple