CoronaNieuws

Steun economie met extra’s voor het team – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Ons kantoor is al weken leeg omdat iedereen thuiswerkt. Door het digitale werken ervaren wij een veel hogere werkdruk. Er wordt meer van mensen gevraagd en zeer hard gewerkt. Daarom wil ik, als werkgever, graag iets extra’s geven. Wat is er fiscaal mogelijk?

 Afgelopen vrijdag zijn er door staatssecretaris Vijlbrief van Financiën zes belangrijke belastingmaatregelen aangekondigd. Eén daarvan is de verruiming van de werkkostenregeling. Hiermee kunnen werkgevers belastingvrij een waardering geven aan werknemers, zoals een cadeaubon of later dit jaar een kerstpakket. De vrije ruimte die werkgever heeft om deze onbelaste vergoedingen te geven, wordt eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3% voor de eerste 400.000 euro van de loonsom.

Waarom is deze regeling belangrijk? Er wordt ontzettend veel gevraagd van werkend Nederland. De verruiming geeft ondernemers nu meer budget om mensen te bedanken door bijvoorbeeld een bloemetje te sturen. En na de coronacrisis is er meer ruimte om een bedrijfsuitjes te organiseren, bijvoorbeeld in de horeca. Zo is deze impuls voor het team ook een impuls voor de sectoren die hard door de crisis getroffen zijn.

ONL heeft daarom flink aangedrongen bij de staatssecretaris voor deze verruiming. De regeling levert 200 miljoen euro extra ruimte op voor ondernemend Nederland. Maak hier dus optimaal gebruik van en doe iets extra’s, de economie zal je dankbaar voor zijn.