Nieuws

Tel ik als ondernemer nog wel mee? Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Als ondernemer volg ik de verkiezingen op de voet. In de verkiezingsprogramma’s lees ik nagenoeg niets over de situatie van ondernemers en hoe we financieel uit deze crisis moeten komen. Ik vraag me dan ook af: doen ondernemers voor politici nog wel mee?

 

Het huidige kabinet heeft vooral veel plannen gemaakt, maar is niet toegekomen aan werkelijk hervormen. Het uitvoeren van die plannen werd moeilijk, doordat het kabinet al snel de meerderheid in de Eerste Kamer verloor en nauwelijks nog een meerderheid in de Tweede Kamer heeft. Daar kwam corona nog eens bovenop, met alle gevolgen van dien.

 

Volgens mij is de beste en snelste weg uit de coronacrisis inzetten op ondernemerschap. Deze verkiezingen gaan vooral over steunpakketten en herverdelen, maar we moeten verder kijken. Het geld moet eerst weer verdiend gaan worden. Dat doen ondernemers. Zij moeten dus de ruimte krijgen en niet worden belemmerd. Zo zijn er plannen om de regeldruk te verminderen en de wet- en regelgeving te verbeteren. Het is voor ondernemers van groot belang dat we nu een kabinet krijgen dat die plannen in het belang van ondernemers gaat uitvoeren.

 

In het verkiezingsmanifest dat we met ONL deze week hebben gelanceerd, doe ik voorstellen die wat mij betreft in de aankomende kabinetsperiode moeten worden uitgevoerd. In het manifest stellen we bijvoorbeeld een minister van Handel & Ondernemerschap voor om uit de crisis te komen, maar ook een MKB-bank om de financieringsinfrastructuur te verbeteren!