CoronaNieuws

Terugblik: ONL webinars voor HeadFirst

Voor ONL-partner HeadFirst heeft Hans Biesheuvel in april en maart twee online webinars verzorgd over ondernemen in de coronacrisis. HeadFirst verbindt sinds 1995 zelfstandig professionals (ZP’ers), leveranciers van professionals en opdrachtgevers. Zelfstandig professionals en leveranciers van professionals bieden hun expertise via HeadFirst aan bij opdrachtgevers. En opdrachtgevers huren kennis uit dit onafhankelijke netwerk via HeadFirst in. Het uitgangspunt: de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek voor de juiste periode.

Webinar: Als ZP’er in de coronacrisis

Op 22 april gaf Hans een webinar over politieke ontwikkelingen tijdens de coronacrisis en de betekenis en gevolgen hiervan voor zelfstandig professionals. De webinar werd ruim bijgewoond door ZP’ers met verschillende achtergronden. In de 45 minuten durende webinar gaf Hans antwoord op vragen en reageerde hij op interactieve stellingen over ondernemen tijdens de crisis en de kaders van de overheidssteun. Een samenvatting van de webinar en de resultaten van de online polls vind je in deze pdf.

Webinar: Ondernemen in een flexmarkt onder coronadruk

De tweede webinar op 14 mei was bedoeld voor tussenpersonen in de flexmarkt, de leveranciers van extern personeel. In ‘Ondernemen in een flexmarkt onder coronadruk’ besprak Hans de laatste ontwikkelingen in de politiek en beantwoordde vragen van ondernemers. Aansluitend op de webinar kreeg Hans de vraag: Hoe ziet de toekomst in coronatijd eruit? Wat kunnen ondernemers zelf nog doen? Hans reactie: ‘Het is belangrijk om vooruit te kijken. Houd er rekening mee dat corona nog een tijd in Nederland zal blijven. Stel je zo actief mogelijk op en ga in gesprek met je stakeholders, personeel en klanten. Houd het hoofd koel en benut kansen. Alleen zo komen we de crisis door!’ Een samenvatting van deze webinar vind je in deze pdf.

Interesse in een ONL webinar?

Past een ONL webinar over ondernemen ook bij het aanbod van jouw organisatie? We laten het onderwerp van de webinar natuurlijk aansluiten bij jouw doel en doelgroep.  Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.