Nieuws

Thuis de teamgeest vasthouden – Ondernemersvraag Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Door de kabinetsmaatregelen van vorige week zijn de deuren van mijn marketing-kantoor weer gesloten en werkt mijn personeel volledig vanuit huis. Voor mijn team, maar ook voor mijzelf als werkgever is dit een grote verandering. Ik kom er steeds meer achter dat ik het moeilijk vind om het proces van thuiswerken in goede banen te leiden en de teamgeest vast te houden. Hoe ga ik om met dit nieuwe werken?

Het thuiswerken lijkt een blijvende verandering en het vraagt veel van jou en je hele team. Ik raad je aan om er werk van te maken en een toekomstplan op te stellen. Het is belangrijk dat je hele team hier bij betrokken wordt. Het is aan jou als werkgever om in gesprek te gaan met je werknemers over hun werkfaciliteiten thuis, maar ook om na te denken over onderlinge communicatie.

Het is essentieel om betrokken te blijven. Misschien helpt het om de dag te starten met een gezamenlijke digitale ontmoeting? Hierin kunnen belangrijke taken van die dag worden besproken en blijft iedereen op de hoogte van elkaar. Op deze manier kun je samen met je medewerkers ook zoeken naar een nieuwe structuur in het thuiswerken. Het vinden van structuur is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je personeel, maar ook voor de efficiëntie van je onderneming.

Daarnaast is het belangrijk dat jullie met elkaar als team verbonden blijven. Er zijn tal van digitale activiteiten die gericht zijn op teambuilding zoals een Zoom-quiz of een Escape Room.