NieuwsONL in de media

Een positief vestigingsklimaat voor het hele bedrijfsleven – ONL bij EenVandaag

Op 5 oktober jl. is in de uitzending van EenVandaag aandacht besteed aan het besluit van Unilever om haar hoofdkantoor niet naar Rotterdam te verhuizen.

Nu deze keuze vaststaat is het de vraag of de afschaffing van de dividendbelasting doorgaat zoals gepland. Er is dan ook besloten om de afschaffing te heroverwegen, dit werd tijdens de perconferentie na de Ministerraad bekendgemaakt.

De afschaffing van de dividendbelasting is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen voor het bedrijfleven, nu de afschaffing onzeker lijkt dient dit hele pakket opnieuw bekeken te worden. Dat zou positief kunnen uitvallen voor het MKB, het geld is immers bestemd voor een positief vestigingsklimaat.

ONL pleit daarom het geld in te zetten voor de lastenverlichting zoals eerder beloofd door het kabinet. “We hebben heel veel behoefte op dit moment aan lastenverlichting, het is moeilijk om aan mensen te komen, als nu die ruimte geven dan ben ik ervan overtuigd dat het ondernemersklimaat voor alle bedrijven echt ingrijpend verbetert,” aldus Hans Biesheuvel.