Nieuws

Nieuwe economie – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Nieuwe economie

Tegenwoordig praat ik met nieuw elan over de duurzame economie. Over kansen die er liggen voor ondernemers, niet ondanks maar dankzij de verduurzaming en vernieuwing van die economie. Inspiratiebron is Marga Hoek met haar visie over het duurzaam oplossen van maatschappelijke uitdagingen door middel van ICT en innovatieve technologie.

Schaarste van grondstoffen en de noodzaak om verantwoord om te gaan met het milieu dwingen ons tot nieuwe business modellen. Duurzaam produceren is een keiharde noodzaak. Doen we dat niet dan werpen we een gigantische groeibreker op.

Het mooie is, hier liggen grote kansen. Ondernemers kunnen inspringen op deze ontwikkelingen en deze uitdagingen te lijf gaan door de toepassing van nieuwe technologie. Als ondernemer kan je een goede boterham verdienen aan het vergroenen van je eigen bedrijf, of door producten en diensten aan de man te brengen die andere bedrijven helpen om duurzaam te zijn. Het nieuwe motto is: “verspillen kost geld, maar afval is juist veel geld waard”.

Het is nu een belangrijke missie om ondernemers concrete handvatten te geven. Vooral door het verspreiden van voorbeelden. Ik wil dat duurzaamheid in het DNA van iedere ondernemer terecht komt. Niet om zo nodig groen te zijn, maar omdat het een kwestie is van slim zakendoen.

 

Klik op onderstaande foto voor de versie van de column zoals verschenen in de printeditie van de Telegraaf:
11-06-2015 Tomorrow's Economy

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen – Marga Hoek.
Marga Hoek is CEO van De Groene Zaak en bestuursvoorzitter van Het Groene Brein. Daarnaast is Marga Hoek Schaduwminister van de Economie van de Toekomst bij ONL voor Ondernemers. In deze rol adviseert zij ONL voor Ondernemers op het gebied van de nieuwe veranderende economie, duurzaamheid, nieuwe businessmodellen en de kansen die voortkomen uit ICT en technologie. Marga heeft op 10 juni 2015 haar nieuwe boek “Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen” gepresenteerd.

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen: Managementboek van het Jaar 2014 komt naar het mbo
Op 10 juni is in Innovation Dock in Rotterdam het boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen’ van Marga Hoek gepresenteerd. Het is afgeleid van Zakendoen in de Nieuwe Economie, dat in 2014 werd verkozen tot managementboek van het jaar. NextGen is de onderwijseditie van deze bestseller die speciaal is ontwikkeld voor het MBO.

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen beantwoordt aan de vraag naar innovatief lesmateriaal voor leren voor de nieuwe economie. In samenwerking met Ontwikkelcentrum en Het Groene Brein
ROOTS is ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ niet alleen maar tot een boek maar ook tot een vernieuwend lespakket voor het MBO getransformeerd. Het lespakket dat een veelvoud aan digitale opdrachten, voorbeelden en video’s bevat is zowel qua inhoud en vormgeving volledig op maat gesneden voor de doelgroep en is dan ook een doorbraak in onderwijsland te noemen.

Filmpje
Bekijk hier het filmpje over Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen