Persberichten

Uitreiking award “Ondernemer van het jaar 2016” tijdens Nationale Ondernemersdag

Uitreiking award “Ondernemer van het jaar 2016” tijdens Nationale Ondernemersdag
De “Ondernemer van het jaar 2016” wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Ondernemersdag van ONL voor Ondernemers. Op 9 september a.s. ontvangt opnieuw een ondernemer het predicaat ondernemer van het jaar. Wie treedt er in de voetstappen van Wim van der Leegte, als grondlegger van de VDL Groep één van Nederlands meest bekende en succesvolle ondernemers?

Het Schaduwkabinet van ONL voor Ondernemers bepaalt samen met externe juryvoorzitter Tim Helsen, Country Manager van UPS, welke ondernemer dit jaar de prijs het meeste verdient. De jury kijkt hierbij onder meer naar de staat van dienst van de ondernemer voor de BV-Nederland, naar getoonde maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf en naar het vermogen om continu kansen te zien en te benutten. De award zal door Tim Helsen bekendgemaakt worden, een logische keuze, want UPS is een zakelijke partner voor veel ondernemingen en is toegewijd aan de groei van dezen. UPS levert diensten die ondernemen makkelijker maken, zoals het recent gelanceerde verzendplatform UPSToday.com.

Criteria van de jury:
• Een bewezen track-record als ondernemer.
• De capaciteit om een bedrijf op te richten, te doen groeien en te laten floreren.
• Gebaseerd in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen actief.
• De drive om continu te innoveren.
• Het zien en benutten van kansen, ook in moeilijkere jaren.
• Een bedrijf waar de ondernemer zelf eigenaar is en aan het roer staat.
• Maatschappelijke betrokkenheid, goed werkgeverschap en oog voor mens en milieu.

Zowel via het netwerk van ONL voor Ondernemers als via ondernemersmagazine Sprout zijn ondernemers opgeroepen om kandidaten te nomineren die volgens hen dé Nationale Ondernemer van 2016 zouden moeten worden. Begin juli is de nominatieronde geopend en inmiddels heeft zich een grote lijst van bekende en onbekende kampioenen van Nederland gevormd. Tot en met 2 september kunnen ondernemers nog door elkaar worden genomineerd. Het Schaduwkabinet kiest onder leiding van de externe juryvoorzitter Tim Helsen de uiteindelijke winnaar.

Het Schaduwkabinet van ONL voor Ondernemers bestaat uit landelijk bekende succesvolle ondernemers en experts. Zij staan ondernemers bij met raad en daad, vormen de raad van advies van ONL en publiceren ieder jaar de Schaduwbegroting voor Nederland. Zij hebben samen maar één doel: Nederland ondernemender maken. Hun visie op de toekomst van Nederland is altijd voorzien van een gedegen inhoudelijk fundament.