Nieuws

Uitstel van betaling coronakrediet – Ondernemersvraag Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Sinds 4 jaar heb ik mijn eigen zzp-onderneming in de entertainmentbranche. De afgelopen jaren waren relatief goede jaren, maar in maart kwam ik in de knel door de coronacrisis. Gelukkig kon ik op grond van Tozo-1 een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Dit was voor mij een uitkomst, maar helaas duurt de coronacrisis langer dan gedacht. Voor ik het weet is het 2021 en dan geldt de terugbetalingsplicht voor deze lening. Wat gebeurt er eigenlijk als ik de lening niet kan terugbetalen?     

Goed om te horen dat de lening voor bedrijfskapitaal jouw onderneming in maart heeft geholpen. Deze lening met een maximale hoogte van 10.157 euro is speciaal voor ondernemers zoals jij die door de coronacrisis te maken hebben met liquiditeitsproblemen.

De tweede lockdown is inmiddels een harde realiteit en dat levert bij veel ondernemers verdere problemen op. De overheid biedt daarom de mogelijkheid om uitstel van terugbetaling aan te vragen voor de lening die je hebt ontvangen voor je bedrijfskapitaal. De uitvoering van deze regeling ligt bij de gemeente. Zij zullen dan ook bepalen of jouw terugbetaling kan worden uitgesteld.

Er zijn helaas zijn nog steeds gemeenten die weinig informatie verstrekken over dit bedrijfskrediet, waardoor er nog steeds ondernemers zijn die niet afweten van deze lening. Wanneer jouw gemeente niet actief communiceert over de mogelijkheid tot uitstel van de terugbetalingsplicht kun je dit wel degelijk aanvragen. Je kunt hiervoor meteen contact opnemen met je gemeente!