Nieuws

UPS en ONL reiken Ondernemer van het Jaar 2016-award uit

UPS en ONL reiken Ondernemer van het Jaar 2016-award uit

Marco van Zijverden (Dutch Flower Group) wint nationale ondernemersprijs

 

DEN HAAG, 9 september 2016 – Ondernemer Marco van Zijverden van Dutch Flower Group, de marktleider in de bloemen- en plantenhandel, heeft vandaag op het Plein in Den Haag de Nationale Ondernemer van Jaar 2016-award in ontvangst genomen. De ondernemersprijs, ingesteld door UPS en ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers, is toegekend aan Van Zijverden van Dutch Flower Group vanwege het ‘unieke ondernemerschap van het familiebedrijf en de stormachtige groei sinds 1999’. De award werd onder toeziend oog van minister-president Mark Rutte uitgereikt door juryvoorzitter Tim Helsen van UPS Nederland en ONL-voorman Hans Biesheuvel tijdens de Nationale Ondernemersdag in Den Haag. Het is de tweede keer dat de Ondernemer van het Jaar-award wordt uitgereikt. In 2015 ontving Wim van der Leegte, topman van VDL, de prijs.

 

Het familiebedrijf Dutch Flower Group kenmerkt zich door voortdurende innovatie. De onderneming is in staat om een vers product onder optimale condities naar alle delen van de wereld te exporteren. Dankzij de sterke focus op kwaliteit is Marco van Zijverden in staat geweest om ook in de economisch moeilijkere jaren, 2008-2013, zijn onderneming sterk te laten groeien. Het bedrijf is momenteel wereldleider in de bloemen- en plantenhandel.

 

Meer dan 600 ondernemers namen deel aan de Nationale Ondernemersdag, die werd afgesloten met de prijsuitreiking. Op de dag werd bovendien ook de begroting van het Schaduwkabinet gepresenteerd.

 

Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van ONL voor Ondernemers: “Marco van Zijverden heeft bewezen kansen te zien en te grijpen in een rap veranderende economie. De focus op innovatie en de drive te exporteren zitten in het DNA van Marco en zijn team. Dutch Flower Group bewijst dat globalisering juist kansen biedt voor Nederlandse ondernemers.”

 

“UPS en ondernemers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mkb is verantwoordelijk voor ruim 60% van de Nederlandse handel, en handel ligt aan de basis van de activiteiten van UPS. We zijn dan ook bijzonder trots dat we vandaag Marco van Zijverden, een ondernemer in hart en nieren, als winnaar mogen feliciteren”, zegt Tim Helsen, country manager bij UPS Nederland en juryvoorzitter van de Ondernemer van het Jaar 2016-award.

 

“Wij willen ondernemen zo eenvoudig mogelijk maken. Zo presenteren we vandaag UPSToday.com, een eenvoudig verzendplatform voor kleine ondernemers. Met deze service kunnen ondernemers zich richten op het ondernemen en hoeven ze zich niet druk te maken over bijvoorbeeld logistiek, een randzaak voor veel ondernemers”, aldus Tim Helsen.

 

De jury, bestaande uit het ONL Schaduwkabinet en juryvoorzitter Tim Helsen, hanteerde de volgende criteria:

  • Een bewezen track-record als ondernemer.
  • De capaciteit om een bedrijf op te richten, te doen groeien en te laten floreren.
  • Gebaseerd in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen actief.
  • De drive om continu te innoveren.
  • Het zien en benutten van kansen, ook in moeilijkere jaren.
  • Een bedrijf waar de ondernemer zelf eigenaar is en aan het roer staat.
  • Maatschappelijke betrokkenheid, goed werkgeverschap en oog voor mens en milieu.

award-nationale-ondernemer-2016-ups-mark-rutte-hans-biesheuvel-marco-van-zijverden-dutch-flower-group-1024x680